Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Kasım '12

     
    Kategori
    Siyaset
     

    Özal suikastı aldatmaca mıydı?

    Özal suikastı aldatmaca mıydı?
     

    Turgut Özal'a düzenlenen "suikast girişimini" hepimiz biliyoruz. Peki gerçekten biliyor muyuz acaba?

    Bugün bu "suikast girisimi"nin görüntülerine Youtube'da rastladım. Daha önce de izlemiştim, ama ilk izlediğimde dikkat etmediğim bazı noktalar çarptı gözüme.

    Turgut Ozal cok tedirgin gorunuyordu. Sanki bi "an"i bekliyormus gibi.. Derken silahlar patladi, herkes yere yatti. Turkiye Cumhuriyeti Basbakanina suikast duzenleniyordu. 20-30 el ates edildi, ama ne hikmetse kimseye bir sey olmadi. Ustelik boyle muhim bir olay karsisinda korumalar, Ozal'i hemen salondan cikarmalari gerekirken, sanki bir yerlerde bu olay icin hazir bekletiliyormuscasina Ozal posterleri cikardilar. Hemen ardindan Turgut Ozal oldurucu darbeyi yapti; "Allah'in verdigi cani O'ndan baska kimse alamaz." 

    Olayin halkta yarattigi psikolojik duruma bakalim. Kime suikast duzenlenir? Dusmanini zor duruma sokana.. Ozal'a suikast duzenlendi, demek ki birilerinin damarina basti. Demek ki dogru yolda.. Demek ki politikalarini desteklemeliyiz. Bir insan hakli oldugunu nasil kanitlar? Dusmanini incittigini gostererek. Bu olay bana; halka, "Bakin biz birilerini incittik, bizi oldurmeye calisiyorlar, bizim yanimizda olun." demek istediklerini cagristiriyor.

    Bugunu dusunelim, zaman zaman haberlere Tayyip Erdogan'a defalarca suikast girisiminde bulunuldugu "sizdiriliyor". Bu bosu bosuna mi haber yapiliyor? Turkiye'de hicbir sey bosuna haber yapilmaz. Siz her ne kadar bende boyle bir etki uyandirmaz deseniz de, bunlari duyan bir insan, demek ki birilerinin damarina basmisiz diye dusunecektir ve Erdogan'i destekleyecektir.

    Sanirim Cumhuriyet tarihinde "suikast numarasi"ni uygulayan ilk lider Ozal'di. Simdi ise Erdogan..

    Bir de bu "zehirlenme" olaylarina bakalim. Turgut Ozal'i kim zehirlemis olabilir? Herkes CIA diyecektir. Dogru ya, Ozal Turkiye'yi kalkindirdi (!) Amerika'dan baska kim yapmis olabilir ki?.. Peki CIA'nin dogrudan veya dolayli isledigi o kadar cinayet varken - Esref Bitlis, Ugur Mumcu, Muhsin Yazicioglu gibi - neden Ozal'a bu kadar ozel ilgi duyuluyor? Is mezar acmaya kadar gitti.. Peki Ozal'i gercekten CIA zehirlemis olsaydi, medya bas bas bagirabilir miydi zehirlendi diye? Hic sanmiyorum. Bu ulkede artik "seref" cok nadir bulunan bir erdem. Ozellikle medya gibi "para getiren" bir is serefle yapilmaz, yapilamaz. Neyse, peki mezar acildi da ne oldu? Kim zehirledi bu adami? Rusya mi, ABD'mi.. Bunlardan baska bir secenek var mi? Hemen hemen yok gibi. Diyelim ki Ozal'i CIA'in zehirledigi ortaya cikti, ne yapabilecegiz? Amerika'ya savas mi ilan edecegiz? Ayni sekilde Rusya'ya karsi ne kadar savasabiliriz?..

    Peki Erdogan ve "arka"daslari, her olgu uzerinden yaptiklari gibi, Ozal uzerinden de yerlerini saglamlastirma politikasi guduyor olamazlar mi? Bence isin asli ne biliyor musunuz, Ozal'i "derin devlet" oldurdu, ya da populer adiyla Ergenekon. Erdogan'in ise tek derdi bu isi ortaya cikarip kritik noktalardaki diger personelleri de tasfiye etmek. Emir buyuk yerden.. Amaca giden her yol mubahtir. Bu bugun Ozal'in cesedi olur, yarin bilmem nerdeki zulum..

    Gorun bakin, bu isi de Ergenekon'a baglayip gotururler daha nice adami. Misirlarinizi hazirlayin beyler, asil sahne simdi basliyor..

     
    Toplam blog
    : 1
    : 625
    Kayıt tarihi
    : 26.11.12
     
     

    Yaşım 18. Üniversite öğrencisiyim. Siyaset, strateji ve tarih konularına ilgi duyuyorum. ..