- Kategori
- Yemek - Mutfak
- Okunma Sayısı
- 698
Özbek pilavı

Afyon yöresinde özellikle özel günlerde yapılan lezzetli bir pilavdır.
YAPILIŞI
300 gram kuşbaşı et, küp, küp doğranır. Tencereye 2 kaşık tereyağı ve sıvı yağ konulur. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir. 1 baş kuru soğan küçü, küçük doğranır etlere ilave edilir kavrulur. 3 adet havuç yıkanıp soyulur kiprit çöpü gibi doğranır ve etlerin üzerine konur. Önceden sıcak suda bekletilen 3 su bardağı süzülmüş pirinç havuçların üzerine yayılır. Tuzu, kara biberi konulduktan sonra 2 bardak et suyu, 1 bardak su ilave edilerek, üzerine bir tabak konur ve tencerenin ağzı kapatılır. Kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra tencere servis tabağına ters çevrilir ve servis yapılır.
Afiyet olsun
NAHİDE ÇELEBİ
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.
