Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '11

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
698
 

Özbek pilavı

Özbek pilavı
 

Afyon yöresinde özellikle özel günlerde yapılan lezzetli bir pilavdır.

YAPILIŞI

300 gram kuşbaşı et, küp, küp doğranır. Tencereye 2 kaşık tereyağı ve sıvı yağ konulur. Etler suyunu salıp çekene kadar pişirilir. 1 baş kuru soğan küçü, küçük doğranır etlere ilave edilir kavrulur. 3 adet havuç yıkanıp soyulur kiprit çöpü gibi doğranır ve etlerin üzerine konur. Önceden sıcak suda bekletilen  3 su bardağı süzülmüş pirinç havuçların üzerine yayılır. Tuzu, kara biberi konulduktan sonra 2 bardak et suyu, 1 bardak su ilave edilerek, üzerine bir tabak konur ve tencerenin ağzı kapatılır. Kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra tencere servis tabağına ters çevrilir ve servis yapılır.

Afiyet olsun

NAHİDE ÇELEBİ

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 1902
Toplam yorum
: 11585
Toplam mesaj
: 162
Ort. okunma sayısı
: 1037
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster