Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Şubat '09

 
Kategori
Dünya
 

Özbekistan’a bravo!...

Özbekistan’a bravo!...
 

Kaynak: Milliyet.com.tr


Özbekistan 1991 yılında bağımsızlığını kazanmış bir ülke ve halkın %88’i büyük bir bölümü Sünni olmak üzere Müslümanlardan oluşuyor.

Yönetim biçimi cumhuriyet ve devlet başkanlığını da bağımsızlığından bu yana İslam Kerimov yapıyor.

İslam Kerimov anladığım kadarıyla akıllı, gerçekleri gören, özgüvenli ve elbette ki hali hazırda cumhuriyetin kıymetini bilen bir lider!

Nereden anladığıma gelince, Fethullah Gülen cemaatinin klasiği şeklinde işleyen genç beyinlere kendi inançlarını yayma amacını fark etmiş ve gereken önlemi de almış!

1990 yılından beri yavaş yavaş faaliyet göstermeye başladıklarını, açtıkları okulların yatılı statüsünde olup, amacının da ailelerinden uzak kalan gençleri günün yirmi dört saati kontrol altına tutmak ve daha kolay etkileyerek nurculuğu yaymak olduğunu anlamış, bu okulları kapatmış, bazı Türk Nurcuları da sınır dışı etmiş ve Taşkent Mahkemesi’nde yıkıcı faaliyet ve dini propagandadan yargılanan 3’ü Türk, 11 Özbek Okul yöneticisi 6.5 yıl ile 8 yıl arasında hapis cezalarına çarptırılmış!...

Özbek televizyonu özel olarak hazırladığı “Karanlığa giden ışık” adlı programında, ki burada “Nur” a karşılık hiciv yapmış, “Türk Nurcuları” adını verdiği Gülen cemaati üyelerini “Binlerce yıllık Özbek kültür ve geleneklerini yıkıp din yoluyla beyin yıkamakla” suçlayıp, bu okullardan mezun olan iyi eğitimli, “Türkçü” çocukların ileride devletin kilit noktalarına gelmesinin amaçlandığını iddia etmiş.

Fethullah Gülen aynı şekilde topladığı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliği taşıyan yandaşlarıyla propaganda yapıyor, yeni yandaşlar arıyor, hem de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını “Nurcu” olarak lanse ediyor ki, bu konudaki başarısına başarı ekliyor!

Portföyündeki en iyi iş Türkiye!

Özbek televizyonun “Türkçü” çocuklar dediğine bakmayın, Nurcu Türkler bu görevi üstlendiklerinden öyle demişlerdir, “Fethullah Gülen’ci çocuklar” demek istediğini ben gayet iyi anladım, Türkiye o portföye girene kadar ben ve benim gibiler de durumu pek iyi kavramıştık “Fethullah Gülen’ci çocuklar” a bir şey yapamadık, çabuk serpiliverdi çünkü o çocuklar, geç algılayanlar kavradığında ise o çocukların ceylan derisinden koltukları vardı!


Gülgün Karaoğlu
Şubat, 22/09

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..