Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Şubat '09

 
Kategori
Psikoloji
 

Özbenlik yarışı..

Birini sahiplenme ne kadar kolay, ya da birinin seni sahiplenmesi. Öz benliğimize aşıladığımız, kabul ettiğimiz ve de kabul ettirmek istediğimiz herşeyi sahiplendiğimiz BENİM dediğimiz insanlara da enjekte etmeye çalışıyoruz.

Sahip olunulmaya çalışma... Bazen kendi içimizden, kendi yaşam şartlarımızdan kaçarken, bir başkasının ( kendini sahip olan görenin) isteklerini yapabilmek, karşı koyamamak. Öz benlik yarışından galip çıkanın dedikleri olur artık. Ne düşündüğün değil ne istediği önemlidir o noktada. Kendi savaşlarından yara almadan kaçmaya çalışırken, kendine derin bir sığınak hazırlarken, korunmazsızlığına koruma olmak isterken, bir başkası gelir yıkar, dağıtır, kırar sığınaklarını...

Önce sahiplenir, sonra tüm gücünü yok etmeye çalışır, sığınaklarını yıkar daha da muhtaç eder kendine.. Savunmasız kalmalısın, güçsüz kalmalısın ki her anında ona koşmalısın, onun gücüne bürünmek istemelisin.

Böyle böyle siliniliyor hayattan, böyle böyle zayıf, korunmasız, dayanaksız bırakılıyor. İçsel bir yok oluşla, daha muhtaç, daha güçsüz, daha silik yeni, yepyeni insanlar yaratılıyor. Yeni özbenlikler geliyor yerleşiyor, önceki benlik mi? O da neydi, kimdi hatırlıyan kaldı mı??

 
Toplam blog
: 127
: 820
Kayıt tarihi
: 22.09.07
 
 

Sıcağıyla bilinen memleketimde bir kış gününde geldim dünyaya. Bütün tezatlıklar hayatımda farklı r..