Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '14

 
Kategori
Magazin
 

Özcan Deniz Karagül’e ne zaman döner?

Özcan Deniz Karagül’e ne zaman döner?
 

Fox TV’nin Cuma fatihi dizisi ‘Karagül’, ilk bölümden itibaren dikkatleri üstüne çeken bir yapım. Bir dizi konusundan, oyuncularına başarılı olunca bizim de dönüp dönüp yazmamız kaçınılmaz oluyor haliyle.

Kimi zaman olumlu yönlerine işaret ediyoruz, kimi zaman da gereksiz uzatmalarıyla mantık hatalarına. Bu defa ‘Karagül’ü ele alma nedenimiz, baştan beri izleyicinin merakını diri tutan Özcan Deniz meselesi.

İbrahim Tatlıses’ten şive konusunda eleştiri almış olsa da, bana göre ekrandaki şivecilerin içinde hemen hiç göze batmayanı olan ‘Karagül’ün gizemine dönüşen Murat Şanverdi’nin ölümü, toplam izleyicinin ilgisiyle rakiplerine fark atan dizinin en büyük çekiciliğine dönüştü.

Özellikle bu sezon üstünde daha çok yoğunlaşılan geri dönüş sinyalleri sayesinde kabartılan bu çekicilik, izleyiciyi her an bir sürpriz yapılabilir beklentisine soktu.

Dizi, erkek çocuk telaşındaki Kendal Ağa’nın, kümesin büyük horozu sıfatıyla boy gösterdiği kadınlar dünyasındaki boğuşmasına ve kimi zaman iç bayan konuşmalarla sündürülen Baran-Ayşe aşkına odaklanıp tüm hızıyla sürerken, Özcan Deniz’in dönüşüne dair ipuçlarını da ufak ufak ortaya çıkartmaya başladı. 

***

Benim daha ilk bölümün sonrasında dönüşünün kaçınılmaz olduğunu belirttiğim Murat Şanverdi’nin kıyıda bulunan cüzdanın ardından en nihayet Özcan Deniz konusu ‘Fox İzliyoruz’ programında da ele alındı.

‘Murat ne zaman dönecek’ sorusunu yönelten sunucuya ‘Biz de bilmiyoruz ama geliyor yani’ cevabını veren ve böylece dönüş ihtimalini doğrulayan dizi oyuncularının açıklamalarıyla sıcak tutulan Özcan Deniz’in geri gelişi, bizim için hiç sürpriz olmasa da bunun zamanı önemli.

Narin karakterini canlandıran Özlem Conker’in ‘Ama çok sürprizli olacak’ dediği dönüş için işaret edilense, ‘en uygun zaman’.

Peki, bu en uygun zaman ne vakit?

‘Ayak sesleri geliyor ama ne zaman’ merakının cevabı belki yarın belki yarından da yakın mı olmalı yoksa bu süreç uzun mu tutulmalı?

Bana kalırsa bu dönüş öyle kolayca gerçekleşmemeli. Zira yarattığı izleyici ilgisinden dolayı, Özcan Deniz merakının çabucak tüketilmesi hata olur!

Kimilerine göre diziye dönmesi hiç mümkün olmayan Özcan Deniz’in geri gelip gelmeyeceği konusunun, hem gıyabında Murat karakterini taze tuttuğunu, hem de bölüm senaryolarının gelişimine destek verdiğini düşünecek olursak ‘Karagül’ün de bu sürprizi sindire sindire yapması kaçınılmaz. Ne de olsa bunun üçüncü sezonu da var!

Bu da demektir ki, ‘Karagül’ kıyıdan köşeden belirtilerle Murat Şanverdi’nin yaşadığına dair umutları diri tutarak bu sezonun sonunu bulabilir.

Kendal iyice pirelenir… Özlem daha çok laf sokuşturur… Komutan’ın aşk harareti alevlenir… Velhasıl her karakterin nabzına göre ‘Murat Şanverdi’ şerbeti verilerek senaryo dallandırılır.

Bu sezon dönüş merakı ağızda tat olarak bırakılıp noktalanınca, gelsin üçüncü sezondaki kabarık reytingler…

Tabii bir de Özcan Deniz’in film projelerinden dolayı uzunca bir süre dizi koşturmacasında yer almayı isteyip istemeyeceği önemli. Ki, bu da diziye dönüş ve kalış zamanını etkileyen bir faktör. Deniz’in verdiği röportajındaki sözlere bakılırsa, öyle fazlaca dizide yer almak konusunda pek hevesli olmadığı izlenimini edindim. Yanılmış da olabilirim tabii.

Dolayısıyla Özcan Deniz’in önümüzdeki sezon dönmesi, hem kendi adına hem de ‘Karagül’e ilginin sürmesi ve konu gelişimi adına daha yerinde olacaktır.

Sonuçta; her ne kadar Özcan Deniz ‘Bana ne gerek var’ diyerek reytingleri alt üst etmiş olan ve yolunda giden bu projede kendisine ihtiyaç olmadığını ileri sürse de ucu açık kalan konuyu belirginleştirip bu hesabı kapatmak gerek.

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal 

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..