Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mayıs '11

 
Kategori
İzmir
 

Özel Baki Uzun Hastanesi

Özel Baki Uzun Hastanesi
 

Özel Baki Uzun Hastanesi tüm birimlerle hizmetinizde, Bozyaka-Karabağlar-İzmir


Kubbede bâki kalan hoş sâda 

Dizlerimin ağrıdığını öğrencim Eczacı Fatih İncir’e anlattığımda; “Hocam şanslısınız, bir hemşeriniz Susuz Dede durağı karşısında Hatay Fizik Tedavi Merkezi açtı.” deyip hemen telefona sarıldı. “Merhaba Baki! Hocam hemşerin, birazdan gelecek, ona iyi bakın.” Ahizeyi kapatıp, haklarında bilgi verdi. Gidip tanıştım. Baki Uzun, Mardin-İdil doğumlu Kimya Mühendisiydi. İlköğretime giden iki çocuğu vardı. Eşi, annesi ve çocuklarının resimlerini gösterdi. Uzun uzun ideallerini anlattı. Konuştukça ortak tanıdıklar çoğaldı. Ağabeyi Kadın Doğum Uzmanı Opr.Dr.Zeki Uzun, İzmir ve Mardin’de çok iyi tanınıyordu. Eşimle de tanıştı. Hoşsohbet, sakin ve çok çalışkandı. Kimseyi incitmek istemez gibi görünse de işinde otoriterdi. 

Güleryüzlü doktor ve sağlık görevlilerinin bakımıyla, dizlerimdeki ağrı geçti. Bir süre sonra Hatay Fizik Tedavi Merkezi Mimkent’e taşınıp, yerine Doğa Tıp Merkezi kuruldu. Alanında uzman doktorları ve güleryüzlü sağlık elemanları ile kısa sürede tanındı. Laboratuardaki elemanların sivrisinekten daha usta kan alışı dikkatimi çekti. Hastanelerde damarı bulmak için parçalanan, mosmor olan kollarım Doğa Tıp Merkezi’nden minik bir delikle ayrılıyordu. Doktorların yerinde teşhisleri kısa sürede şifaya kavuşturuyordu. 

Her gidişimde Baki kardeşi, bankonun arkasında hastalarla ilgilenir görüyordum. Bir süre sonra görmez oldum. Eskiden kullanmadığı Müdür odasında, günden güne eriyerek işleri yürütüyordu. Menhus hastalığa yakalanmıştı ve kaçınılmaz sona yaklaştığını içimiz kanayarak izliyorduk. Karınca çalışkanlığıyla sanki fâni, kısa ömrü; bâki, uzun, faydalı, meyvedar yapmak ister gibiydi… 

Ve beklenen son geldi… 42 yaşında hayatının en güzel, en verimli devresinde göçtü. İki Tıp merkezi’nde ve tanıyanlarca yası uzun sürdü. Keşke adları değiştirilip, Baki Uzun yapılsa diye içimden geçirdim hep... Meğerse adını bu kubbede bâki kılmak için, ağabeyi arı gibi çalışıyormuş. 

 

Eski İzmir Caddesi üzerinde kurulan 7 katlı Özel Baki Uzun Hastanesinin açılışı 25 Nisan’da törenle gerçekleşti. Kurucusu Kadın Doğum Uzmanı Opr.Dr.Zeki Uzun, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, CHP İzmir Milletvekili Güldal Mumcu tarafından hizmete açılan hastane bölge halkına, İzmir ve Ege illerine hizmet edecek. Özel Ege Sağlık Hastaneleri Koordinatörü Opr.Dr.Mahmut Akdoğan’ın da katıldığı açılışta hastane hakkında bilgi veren Hastane Başhekimi Opr.Dr. Orhan Aras, Sağlık Bakanlığı’nın yönetmelikleri sayesinde yeni açılacak her hastanenin dünya standartlarının üzerinde olduğunu belirtti. Hastanelerinin 37 yatak kapasiteli olduğunu belirten Dr. Aras, "Hastanemizde 4’ü yenidoğan olmak üzere 17 yoğun bakım yatağı bulunuyor. İki doğumhane, üç ameliyathanemiz var. Tüm görüntüleme üniteleri hastanemiz bünyesinde mevcut. Hasta anjiyosundan, momografisine, ekosuna kadar her türlü tetkiki hastanemizde yapılacak” dedi. 

Opr.Dr. Zeki Uzun, hastalarına en iyi hizmeti vereceklerini belirterek, "Karabağlar’da böyle bir yatırımı planlarken, çevremdeki dostlarım İzmir’in en yoğun gecekondu bölgesinde bu kadar kapsamlı bir hastane yapmanın anlamsız olduğunu söylediler. Onları dinlemedim. Bu bölge halkının, en ileri teknolojilerle daha kapsamlı bir hastaneyi, insana yakışır bir ortamda şefkatle, sevgiyle karşılanacağı bir hastaneyi hak ettiğini söyledim. Bu duygularla yola çıktım. Amacımız insanlara ayrım yapmaksızın yardımcı olmaya çalışmak. Sağlıkta en iyi hizmeti ticareti düşünmeksizin en ucuz şekilde vermeye çalışacağız. Kapıdan gelen herkesi annemiz, babamız kabul edeceğiz. Hastanenin karşı tarafından binamızda hasta yakınları için misafirhane yaptık. Hasta yakınları o misafirhanede ücretsiz kalabilecekler." dedi. Opr.Dr.Zeki Uzun, katkıları için Karabağlar Belediyesi Başkanı Sıtkı Kürüm e teşekkür etti. Başkan Kürüm, hastanenin açılış sürecinde yasal çerçevede her türlü desteği sağladıklarını belirtirken, CHP Milletvekili adayı Güldal Mumcu, "Hastanenin kurucusu Zeki Bey’i kutluyorum. Şifa arandığında ehil doktorların çalıştığı bir hastane olması bizim açımızdan da bir güvence yaratıyor" dedi. 

Modern altyapısı ve ileri teknolojiye sahip tıbbi cihaz donanımıyla öne çıkan Özel Baki Uzun Hastanesi, kaliteli hizmet vizyonuna yatırım yaparak ilerliyor. Hedef kitlesine, 1 kalp damar cerrahisi ameliyathanesi, 2 genel amaçlı ameliyathane, tam donanımlı iki doğumhane, 17 yoğun bakım yatağı (koroner, yenidoğan, kalp damar cerrahisi yoğun bakım, dahiliye ve cerrahi yoğun bakım), 20 yataklı hasta servisi, 24 saat acil ünitesi ve ambulans servisiyle hizmet veren Özel Baki Uzun Hastanesi, uzman kadrosuyla da fark yaratıyor.

Kalp Damar Cerrahisi (KVC), Kardiyoloji, İç Hastalıkları, Ortopedi, Üroloji, Nöroloji, Beyin Cerrahi, Genel Cerrahi, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi, Dermatoloji, Çocuk Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kulak Burun Boğaz, Göz, Göğüs Hastalıkları, Anestezi ve Reanimasyon, Radyoloji, Biyokimya, Mikrobiyoloji ve Diş Hekimliği branşlarında uzman hekim kadrosu ve servis personeliyle hizmet veren Özel Baki Uzun Hastanesi, 25 uzman hekim ve 25 hemşireden oluşan servis kadrosuyla, Karabağlar semtinde açılan tek özel hastane olarak dikkat çekiyor. 

4 bin 500 metrekarelik alana sahip olan Özel Baki Uzun Hastanesi, tam donanımlı biyokimya ve mikrobiyoloji laboratuarları ile hastalarına Bilgisayarlı Tomografi (BT), Manyetik Resonans Görüntüleme (MRG), Dört Boyutlu Doppler Ultrasonografi, EKO Kardiyografi, Mamografi, Kemik Dansitometrisi, Floroskopi görüntüleme sistemleri, Nükleer Tıp ve Patoloji gibi alanlarda tetkik ve kontol hizmeti sağlıyor. 

Rahat uyu Baki kardeş, adın bu kubbede sağlıkta hoş bir sâda olarak hep anılacak… 

Özel Baki Uzun Hastanesi randevu-çağrı merkezi: 

0232 226 56 56 - 0 532 111 56 56 - 0 532 752 56 56 

Eski İzmir caddesi- Zeyrek petrol karşısı, Bozyaka-Karabağlar 

 

Doğa Tıp Merkezi : 0232 245 45 40 - 244 16 16 - 244 94 75 

Hatay Fizik Tedavi Merkezi : 0232 243 43 52 - 243 31 31 

Her semte servis var. 

 

 
Toplam blog
: 214
: 5488
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

Emekli eğitimci, araştırmacı yazar, şairim. Ülkemin cennet ile cehennemi bir arada yaşadığı bir zama..