Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

02 Ekim '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Özel Damaklar İçin Leziz Tarifler

Özel Damaklar İçin Leziz Tarifler
 


Olabildiğince kısa ve olabildiğince leziz tarifler...


* Cevizli erişte için, 500 gram erişteyi ikiye bölün. Bir kısmını yağda kavurun, kalan erişteyi de ilave edip üzerini geçecek oranda sıcak su ve tuz ekleyip haşlayın. Üzerine, eritilmiş bol tereyağı ve dövülmüş ceviz katarak servis yapabilirsiniz.


* Havuç mücver için, 6-7 adet havucu rendeleyin. İnce doğranmış 5-6 dal maydanoz ve dereotu, 1 çay bardağı haşlanmış pirinç, 5 yemek kaşığı un, 3 yumurta, 100 gram beyaz peynir, nane, karabiber, pul biber ve tuz ekleyin. Yoğurduktan sonra oval oval şekil vererek sıvı yağda kızartın. Sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.


* Kabak püresi için, yarım kilo kabağı haşlayın ve püre haline getirin. Terbiyesi için, 2 çorba kaşığı tereyağı ve 2 çorba kaşığı unu kavurun. Üzerine yarım litre sütü yavaş yavaş ilave edin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar pişirin. En son kabak püresini de ekleyerek 4-5 dakika ocakta karıştırın. Dereotu ile servis edebilirsiniz.


* Yufkada etli pilav için; 100 gram eti, 1 kuru soğanı ve 1 havucu yağda kavurun. Üzerine 2 su bardağı su ilave edip pişmeye bırakın. Etler yumuşadıktan sonra 1 kâse pirinç, tuz ve karabiber ekleyip pilav yapımını tamamlayın. Etli pilav piştikten sonra bir kalıbın içini yağlayıp içerisine yufka serin ve pilavı boşaltıp, sarkan yufka ile üzerini kapatın. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Ters çevirerek servis yapabilirsiniz.


* Mamzana için, 6 adet patlıcanı közleyin. Közlenen patlıcanları ince ince kıyın. 3 adet biber, 1 domates, yarım demet maydanozu ince ince kıyın ve patlıcanlarla karıştırın. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. Sıvı yağda pul biber yakıp yoğurdun üzerine gezdirerek servis edebilirsiniz.


* Fırında pastırmalı patates için, 500 gram patatesi haşlayıp püre haline getirin. 3 adet taze soğan, 4 adet domates ve 200 gram pastırmayı küçük küçük doğrayın. Patatesi 4 çay kaşığı galeta unu, 200 gram rende kaşar peyniri, tuz, karabiber ve kıydığınız diğer malzemeler ile karıştırın. Tepsiye malzemeyi yayıp üzerine sıvı yağ sürün ve 180 derece fırında 40 dakika pişirin.


* Kaşar peynirli biber dolması için; dolmalık biberlerin sap kısımlarını düzgünce kesip, içlerini temizleyin ve biberleri yağda kızartın. Biberler sıcakken içerisine rendelenmiş kaşar peyniri, ufalanmış beyaz peynir ve pul biberden oluşan karışımı doldurun. Dilerseniz servis ederken üzerine ılık domates sosu dökebilirsiniz.


* Zeytinyağlı patlıcan için, 4 adet patlıcanı alacalı olarak soyup dilimleyin. 3 su bardağı kaynar su, yarım çay bardağı zeytinyağı ve yarım limonun suyuyla birlikte patlıcanları haşlayın. Domates sosu için, 4 adet domatesi ve 2 diş sarımsağı rendeleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Haşlanan patlıcanları süzüp, tuz ekledikten sonra üzerine domates sosu ve yoğurt dökerek servis yapabilirsiniz.


* Fırında kabak için, 6 adet kabağı rendeleyip içerisine 1 demet dereotu ve maydanoz, 5 dal taze soğan, 2 yumurta, 1.5 su bardağı un, 50 gram kaşar peynir, 150 gram beyaz peynir, yarım paket kabartma tozu, 1 çay bardağı zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Tepsiye yayarak 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..