Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '09

 
Kategori
ÖSYS
 

Özel derste öğretmen seçimi

Özel derste öğretmen seçimi
 

özel ders akademisi


Özel ders, eğitimin yetersiz olması, öğretmenlerin gerekli bilgi donanımına sahip olmaması ve öğrencinin sınıf ortamında dersi anlamaması durumunda velilerin acil çözüm için başvurduğu bir yöntemdir. Büyük şehirlerde “özel ders “ birçok kişi tarafından verildiği için velilerin öğrencilerine uygun “öğretmeni” seçerken daha dikkatli olmalarını da beraberinde getirmektedir.
Özel Ders Öğretmenini seçerken nelere dikkat etmeli

* Öğretmenin bilgi yeterliliği

Özel ders sektör haline geldiği için bilgi birikime sahip olan öğretmenler tercih edilmelidir. Eğer dershane öğretmeni olduğunu söylüyorsa, mutlaka dershanesinden bir yetkili ile görüşülmeli ve gerekli bilgiler doğrulanmalıdır. Üniversite mezunu veya üniversite öğrencisi olduğunu söylüyorsa , onlardan da diploma veya öğrenci belgelerini mutlaka isteyiniz.

* Özel derse karar vermeden önce mutlaka görüşme yapınız

Özel ders verecek öğretmeni belirledikten sonra , öğrenciniz hakkında bilgi veriniz. Sizin öğrenciniz hakkında neler yapabileceğini sorunuz daha önceden sizin öğrencinizin seviyesine uygun başka öğrencilere ders verip vermediğini öğrenin. Öğrencinizle tanıştırdıktan sonra , öğretmen – öğrenci ilişkisini gözlemleyiniz. Sonuçları değerlendirdikten sonra , öğretmenin sizin için uygun olup olmadığına karar veriniz.

* Mümkünse örnek ders yapmasını isteyin

Derse gelen öğretmene öğrencinizle deneme dersi yapmasını söyleyiniz. Ders sonunda öğrencinize öğretmenden memnun olup olmadığını sorunuz. Öğretmenden memnunsa derse devam edebilirsiniz. Ders esnasında , öğretmenden izin alıp derse katılabilirsiniz.

* Her ders sonunda bilgi vermesini isteyin.

Öğrencinizle ders yaptıktan sonra öğretmenden ders ile ilgili bilgi vermesini isteyin. Derste hangi konuyu işlediğini, öğrencinizin dersteki performansını, verilen ödevleri yapıp yapmadığını sorunuz. Mümkünse, öğretmenden ders bilgilerini yazılı olarak isteyiniz. Böylece, öğrencinizin gelişimini aylık olarak takip edebilirsiniz.

* Öğretmen ile her konuda anlaşınız

Derse başlamadan , dersi yeri, dersin günü ve saati ücret, ücretin ödeme şekli gibi konularda mutlaka anlaşma sağlayın. Özellikle ücret konusunu öğrencinizin yanında konuşmamaya özen gösterin. Eğer ücreti ders sonunda nakit olarak ödemek istiyorsanız, zarf içinde veriniz. Öğrencinizin ücreti öğretmene vermesinden kesinlikle kaçınınız. Öğretmen – öğrenci ilişkisinde ücret konusunun konuşulmamasını sağlayın. Eğer ders esnasında evde değilseniz, ücreti aylık olarak elden veya banka yoluyla yatırabilirsiniz.



<ı>

(Bize ulasmak icin http://www.ozeldersakademisi.com)



 
Toplam blog
: 19
: 1669
Kayıt tarihi
: 11.09.09
 
 

İstanbul Üniversitesi Matematik bölümü mezunuyum. Özel bir dershanede Matematik öğretmenligi yapıyor..