Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '21

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

özel gereksinimli insan

Özel İnsanlardan Rukiye Türeyen

Özel insanlar bedenindeki özüre rağmen hayatla mücadeleyi bırakmayan, dezavantajlı olmalarına rağmen yılmayan insanlar tanıdım. Saymaya kalksam çok fazla ama onlardan birisini buradan tanıtmak isterim yazar, şair, köşe yazarı Rukiye Türeyen.

Herkes Onu Basında tek parmağıyla kitap yazan kadın diye tanır.Sakarya’da ailesiyle yaşıyor. Hayata pozitif bakan, isyan etmeyen ama mücadeleden de yılmayan birisidir Rukiye Türeyen.

Onunla tanışıklığımız editörlüğünü yaptığım haber sitesine 2014 yılıydı sanırım eposta atmasıyla başladı. Köşe yazarlığı yapmak istediğini söylüyordu. Kabul ettik. Muhteşem yazıları vardı hem de tek parmağıyla hem de yattığı yatağından. Çocukken geçirdiği menenjit hastalığı sebebiyle vücudunda sadece sol elinin işaret parmağı çalışan %98 özürlü bir İnsan. Hayata annesi ile tutunmuş, ailesi tarafından bakımları yapılıyor. İnanılır gibi bir şey değildi. Biz on parmağımızla birşeyleri yazamazken o hikâye yazmış, tavır ve duruş ortaya koymuş, bin bir güçlüğe rağmen ben buradayım demişti. Her hafta ise köşe yazısı göndermiş ve haber sitemizde yayınlanmıştı. Beğeni de alıyordu.

Sonrasında başka yerlerde de yazılarının yayınlanmasını istediğini söyledi. Elbette sorun görmedik. 2-3 yerel haber sitesinde de köşe yazıları yayınlanmaya başladı. Sonrasında Kanadı Kırık Meleğin Kanadına Takılanlar isminde bir kitap yazma ve bitirme başarısı elde etti o tek parmağıyla. İki yıl boyunca kitabını yazmış ve bitirmişti. Kitabın yayınlanması ve yayıncının desteği,  sosyal medyada oluşturulan kampanya ile kitap inanılmaz satış rakamına ulaştı. TRT Haber’e bile haber olan kitap ve söyleşi ile kampanya doruğa ulaştı. Sonunda Rukiye’nin kitabı yazma amacı gerçekleşti. Artık annesine rahatça oturabilecekleri bir ev satın alabilmişti

Rukiye bugün bizimle birlikte birçok haber sitesinde ve Milliyet gazetesinin internet bloğunda yazılarına devam ediyor annesi için kitabın geliri ile aldığı evin penceresinden.

Ne zaman hayattan ümitsizliğe düşüp depresyona girerken bulursam kendimi Rukiye’yi düşünürüm. Birden kendime gelirim. O benim bu hayatta gördüğüm en dirençli insan.

Bir hedef daha koydu Rukiye. Bu sefer annesini Umre’ye göndermek istiyor. Bence başarır? Sizce

 
Toplam blog
: 55
: 263
Kayıt tarihi
: 31.05.17
 
 

Rukiye TÜREYEN kimdir.     1980 yılında Sakarya'da doğmuştur. Üç aylıkken geçirdiği menenjit hast..