Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '20

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Özel Gün Çayı

Bitkiler, otlar, aromatik olan bitkiler, sağlığımız açısından mucize etki gösterenleri… derken say say bitmez. Bu bir kelimeden neler çıkar, ne yazılar ne kitaplar yazılır. Üzerine saatlerce konuşulur, bilgi alışverişleri yapılır. Ben yine bu “minnoş” köşede sınırlı şekilde bir şeyler yazayım hadi. Yıl 2017, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Kongresine katılmıştık, orada gıda güvenliği üzerine bir bildiri özetimiz yayınlandı ve o zamandan beri bu konuya karşı ilgim var. Bugün de hepimizi ilgilendiren bir şey yazıyorum, bu konularla bağlantılı. Dikkatimi çeken, yeni bir ürün değil ama bundan haberi olmayan çok sayıda tüketici olduğunu farkettim. Hadi başlayalım.

Biliyorsunuz ki üreme çağında olan kadınlarda biyolojik olarak görülen bir döngü var. Adet döngüsü (Siklus) olarak bilinen, halk dilinde de regl ve farklı isimlerle geçen gayet normal fizyolojik bir döngü bu. Tıbbi olarak sadece belli şeyleri biliyoruz, alanımız değil. Gıda tüketimi açısından bakarsak bazı çayların yardımıyla bu dönemin daha rahat geçtiğini söyleyebilirim. Eğer şuan bu satırları okuyan bir kadınsa bunu çok iyi bilir, bir erkekseniz de eşiniz, kızınız, yakınlarınız için bu bilgi size yardımcı olur der mutlu olurum. Sektörde dikkatimi çeken ürün, bu hassas dönem için üretilmiş. Bu bitki çayının üzerinde “ Özel Gün Çayı” yazıyor. İçerisinde melisa, nane, papatya, rezene, sarı kantaron, civan perçemi, karahindiba, zerdeçal bulunuyor. Bu bitkiler rahatlatıcı özelliğe sahip tabi ki. Bu başlık adı altında bir çay kulağa hoş geliyor. Kadınlara değer veriyorsan 1-0 öndesin.

Üreticinin böyle hassas düşünmesi çok tatlı değil mi? Sanki hayatınızda yer alan düşünceli bir insanın sizin için bir şeyleri bir araya getirip sunması gibi hissettirdi. Sınırsız çay çeşitleri arasından böyle bir çayı piyasaya sokmak güzel. Tat, lezzet, koku konusuna gelirsek çok göreceli, sever misiniz bilemem ben de henüz tatmadım. İster deneyin, ister sadece bilin, isterseniz de ince düşünüp değer verdiğiniz kişiyle paylaşın. Keyfiniz nasıl isterse…

Sağlıkla Kalın!

Not: “ Yanına da çikolata paketleseniz minicik, nasıl fikir? “

Gıda Yüksek Mühendisi

Nermin Özge Bilge

 
Toplam blog
: 385
: 303
Kayıt tarihi
: 20.02.15
 
 

Gıda Yüksek Mühendisi  ..