Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '06

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Özel güvenlik

Özel güvenlik
 

Son yıllarda hırsızlık, kapkaç, tinerciler gibi suçların artmasıyla, özel güvenlik elemanları ordusu ortaya çıktı... Alışveriş merkezleri, işyerleri, siteler, toplu taşıma istasyonları derken, neredeyse herkes apartmanına özel bir güvenlik görevlisi tutmaya kalkıyor…

5188 sayılı kanunla görevleri belirlenmiş Özel Güvenlik Yasası, işsizlerimize yeni bir iş kapısı oldu… Türkiye genelinde 750 civarında Özel Güvenlik Şirketi güvenlik hizmeti vermekte.

Sekiz yıllık ilköğretim ya da eski ortaokul mezunu olan kişi silahsız, lise veya yüksek okul mezunları silahlı, dört yıllık yüksekokul mezunları ise Özel Güvenlik Kurumlarında yönetici olarak, ancak eğitim sertifikası aldıktan sonra görev yapabilmekteler.

Dün akşam televizyon kanallarında, İstanbul' da büyük bir iş merkezinde Özel güvenlik elamanlarının, ufacık kız çocuğuna yaptığı işkence ve tekme tokat sopalı dayağı izledik! Çirkin olayı esefle kınıyorum…

Görevleri sadece koruma ve güvenliği sağlamak olan, eğer bir suç varsa, olay yerine polis çağırıp, konuyu yargıya bildirmekle sınırlı olan, kendini bilmezlerin ,yaptıkları utanç verici davranışlarının hesabını nasıl verecekler?

 
Toplam blog
: 359
: 4545
Kayıt tarihi
: 05.06.06
 
 

İstanbul Kadıköylüyüm.Yardım seven, sevimli bir insan olduğumu söyler dostlarım... Eşimi, kızımı,..