Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Özel haber: Kahraman genç balıkçı Mümin Akgün'ün cesedine ulaşıldı. Özel araştırma...

Özel haber: Kahraman genç balıkçı Mümin Akgün'ün cesedine ulaşıldı. Özel araştırma...
 

Balıkçı Mümin Akgün’ün cesedine de ulaşıldı

Akgün’le ilgili özel detaylar ÖZEL HABER’imizde…

Şile’de Kıyı Emniyeti personeline yardım için harekete geçen ancak dalgalara kapılarak yaşamını yitiren genç balıkçının cesedine de ulaşıldı

Şile’deki deniz faciasında yaşam mücadelesi vermekte olan Kıyı Emniyeti personeline yardım etmeye çalışırken, azgın dalgalara kapılarak yaşamını yitiren balıkçı Mümin Akgün’ün (25) de cesedine ulaşıldı. Beykoz Güncel Haber, genç balıkçı ve ailesi ile ilgili detay bilgiler edindi. Ulaştırma Bakanlığı, eşi 8 aylık riskli bir hamilelik sürecinde olan Akgün'ün maddi zorluklar içindeki ailesine destek verecek.

Mehmet Genç ile aynı yerde su yüzüne çıktı

Uzun aramalar sonrasında Mümin Akgün’ün cesedinin, Kıyı Emniyeti personeli Mehmet Genç’in naaşına ulaşılmasının ertesi sabahında (15 Aralık), saat 6.30 sıralarında deniz yüzeyine çıktığı belirtiliyor. Balıkçı Akgün’ün naaşı da Kıyı Emniyeti personeli Genç ile aynı yerde bulundu.

Teselli haberi MHP Birinci Bölge Milletvekili Ali Torlak’tan geldi

Beykoz Güncel Haber, “kahraman” balıkçının geride kalan ailesini merak ederek, bir araştırma yaptı. Edindiğimiz bilgiler, balıkçı Mümin Akgün’ün eşinin 8 aylık hamile olduğu şeklindeydi. Ailesi Balıkesir’in Erdek ilçesine bağlı Çakılköy Köyü’nde yaşamakta olan Mümin Akgün, geçimini sağlamak üzere ailesinden uzakta, Şile’de balıkçılık yapıyordu.

Genç balıkçının ailesine destek olmak babında çalışmalar yapılıp yapılamayacağı yönündeki araştırmalarımız, bizi MHP Milletvekili Ali Torlak’ın ismine ulaştırdı.

Hüseyin Genç’in geniş katılımlı cenazesinde kısa süreli tıkanıklıklar yaşayan Beykoz trafiğinde uzun süre tutamadığımız ancak MHP Beykoz İlçe Başkanı Ali Emanet ile birlikte objektifimize poz vermesini sağlayabildiğimiz Birinci Bölge Milletvekili Ali Torlak’ın, genç balıkçı Mümin Akgün’ün geride kalan ailesi ile ilgili olarak “teselli” olabilecek bir çalışma içersinde olduğu bilgisini edindik.

Ali Emanet: Milletvekilimiz, mağdur aile için Ulaştırma Bakanı ile görüştü

Konu ile ilgili olarak Beykoz Güncel Haber’e özel açıklamayı MHP Beykoz İlçe Başkanı Ali Emanet yaptı.

Emanet, şunları söyledi: “ MHP İstanbul Milletvekilimiz Ali Torlak Bey, Şile’de deniz kazasında yardıma koşan ve şehit olan Balıkesirli balıkçı kardeşimizin de cesedinin bulunması münasebetiyle memnuniyetini ifade ettiler. Bize, Denizcilik ve Ulaştırma Bakanımız sayın Binali Yıldırım Bey’le kendisinin bu konuda bir görüşme yaptıklarını ifade ettiler.”

Balıkçı kardeşimiz de görev şehididir

“ Bana göre, orada yardıma koşarken azgın sulara kapılarak can veren balıkçı kardeşimiz de görev şehididir çünkü orada can kurtarmak için kendi canını feda etmiştir.  Balıkesirli balıkçı kardeşimizin sosyal güvencesinin olmadığını biliyoruz. Sayın milletvekilimiz de bunu kendi ağzıyla ifade ettiler.”

Bakanlık, ailenin mağduriyetinin giderilmesi için çalışma yapacak!

“ Bu balıkçı kardeşimizin de mağduriyetinin giderilmesi konusunda bölge milletvekilimiz Denizcilik ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Bey’le bir görüşme yaparak, bu ailenin mağdur olduğunu kendilerine iletmişler,  Bakan Bey de kendilerine o ailenin mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda bir çalışma yapacaklarını ifade etmişler.”

MHP Şile İlçe teşkilatı, kaza sonrasında son ana kadar yemek dağıttı

Bu arada Hüseyin Özgür yönetimindeki MHP Şile İlçe Başkanlığı’nın, deniz faciasının meydana gelişinin ertesi gününden itibaren sahilde bekleyen denizci aileleri ve vatandaşlar için yemek dağıttığı bilgisine ulaştık.

Söz konusu bilgiyi Kıyı Emniyeti personeli görev şehidi Mehmet Genç’in cenazesi sonrasında MHP Şile İlçe Başkanı Hüseyin Özgür ile sohbetimiz sırasında bizzat edindik.

Detaylar MHP Şile İlçe Başkanlığı Kadın Kolları’ndan geldi

Araştırmamız sırasında ulaştığımız bir diğer isim ise facianın meydana gelişinden bu yana yaptığı çalışmalar ile olayın içine dahil olan MHP Şile İlçe Başkanlığı Kadın Kolları yönetimi oldu.

Bunun üzerine Kadın Kolları Başkanı Zehra Kocabıyık ile görüşerek, kendisinden merhum balıkçı Mümin Akgün, ailesi ve naaşının çıkarılmasından sonra gelişen süreç ile ilgili olarak detaylı bilgiler edindik. 

Zehra Kocabıyık: O, bir adsız kahraman

Eşi hamile ve hamileliği de riskli

MHP Şile İlçesi Kadın Kolları Başkanı Zehra Kocabıyık, Beykoz Güncel Haber’e şu açıklamada bulundu:    “ Biz, MHP Şile Kadın Kolları Başkanlığı olarak balıkçı Mümin Akgün’ü ‘adsız kahraman’ olarak nitelendiriyoruz. Kendisi Balıkesir, Erdek’te Çakılköy’de oturuyor; 1 buçuk yaşında bir kız çocuğu var. Eşi, sekiz aylık hamile ve hamileliği çok riskli bir durumda şu anda.”

Rahmetlinin sigortası yoktu       

“Merhumun babası Şakir Akgün’le konuştuğumuzda, maddi durumlarının çok kötü olduğunu öğrendik. Rahmetli Mümin Bey’in sigortası yani hiçbir sosyal güvencesi yok.”

Kıyıdan 600 metre açıkta bir balıkçı teknesi tarafından bulundu

“ Bu sabah 6.30 sularında, kıyıdan 600 metre açıklıkta bir balıkçı teknesi bulmuş kendisini. Cesedi önce Şile Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Bizler de zaten arkadaşlarımızla birlikte oradaydık, ailesinin yanındaydık. Babası İstanbul’daydı.”

Morgda teşhisi babası yaptı

“ Kendisinin İstanbul Adli Tıp’a götürülmesini istediler. Adli Tıp morgunda teşhisi baba Şakir Akgün yaptı. Ancak bugün hafta sonu olduğu için Adli Tıp’tan bugün çıkamayacak, Pazartesi gününe kalacaktı. Bu nedenle Mehmet Kılıç (MYK üyesi), Mahmut Kılıç ( MHP Ataşehir İlçe eski Başkanı) ve avukat Uğur Tarhan (2023 Lider Ülke Türkiye Platformu Kurucu Sekreteri)’ın prosedürü hızlandırmak yönündeki yardımları sayesinde Adli Tıp’tan öğleye kadar çıkartıldı cesedimiz.”

Erdek’e götürüldü

“ Adli Tıp’tan alındıktan sonra, yani öğleden sonra ise ailesinin eşliğinde Balıkesir, Erdek’e doğru yola çıktılar.”

Aileye elimizden geldiğince destek olmaya çalışacağız

“ Kendilerine Allah’tan rahmet diliyoruz. Bizler Kadın Kolları olarak elimizden geldiği kadarıyla on gündür yanlarındaydık. İnşallah MHP İl yönetiminin de desteğiyle bundan sonrası onlar için çok güzel olur. İnşallah herkes elinden geldiğince yardımcı olur. Bizler de kendilerine elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız.”

Memleketinde toprağa verilecek

Mümin Akgün, yarın (16 Aralık 2012) öğlen namazını müteakiben memleketi olan Balıkesir, Erdek’e bağlı Çakılköy Köyü’nde toprağa verilecek.

Genç balıkçıya rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Haber: Arzu Başlantı

arzubaslanti@yahoo.com

haberin orjinali için bkz: www.beykozguncel.com

 
Toplam blog
: 230
: 1315
Kayıt tarihi
: 26.08.12
 
 

Doğum yeri: Berlin Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu (Bölüm ve fakül..