Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '12

 
Kategori
Sinema
 

Özel Kuvvetler filmi ve Amerikan saçmalık propagandası

Özel Kuvvetler filmi ve Amerikan saçmalık propagandası
 

Başrollerinde George Clooney, Ewan McGregor, Jeff Bridges, iki Oscar sahibi Kevin Spacey gibi ünlü oyuncuların oynadığı film tamama saçma sapan bir Amerikan Propaganda filmi.

Ekte özeti, verine film, sanki Amerikan ordusunca ünlü oyunculara zorla yaptırılmış bir film gibi gözüküyor. Ünlü oyunculara ünlü olmanın bedeli olarak Amerika ordusunda yapılamayacak saçmalık yoktur tezini pekiştirmek için zorla film çektirilmiş bir tarzda yapılmış film. Bu kadar ünlü ve pek çok iyi filme imza atmış oyunculardan oluşan bir film sanırım insanlarla dalga geçmek için çekilmiş. Acaba gerçekten de bazı Amerikan filmlerinde sanki zorla yaptırılmış ve tamamen Amerikan güç propagandasını yansıtan filmlerin yapılası için oyunculara baskı yapılıyor mu ?

Gerçek olamayacak kadar garip günlük hikayeler peşinde koşan bir gazetecinin Amerikan ordusunun gizli bir kolunu keşfetmesiyle, akıllara durgunluk veren bir görevle kendini Özel Kuvvetler arasında bulması bir olur.

Gazeteci Bob Wilton (Ewan McGregor)  gizemli bir kişilik olan ve  Amerikan  ordusunun  deneysel bir birimine ait olduğunu öne süren Lyn Cassady (Oscar’lı oyuncu George Clooney) ile tanıştığında, kendisine büyük bir çıkış sağlayacak güçlü bir haberin peşindedir. Cassady’ye göre, New Earth Army (Yeni Dünya Ordusu) farklı savaş yöntemleriyle gelmektedir. “Warrior Monks” (Savaşçı Rahipler) adlı birlik eşi benzeri bulunmayan psişik güçlere sahip kişilerden oluşmaktadır ve düşmanın zihnini okuma, duvardan geçme, hatta bir keçiye bakarak onu öldürme gibi yeteneklere sahiplerdir. Programın yaratıcısı Bill Django (Oscar adayı Jeff Bridges) ortadan kaybolmuştur ve Cassady’nin görevi de onu bulmaktır.

Yeni tanıştığı Lyn’in inanılması güç hikayeleriyle aklı karışan ve merakı uyanan Bob, birdenbire Lyn’in peşi sıra gitmeye karar verir. İkili Django’nun kaçak medyum Larry Hooper (iki Oscar sahibi Kevin Spacey) tarafından yönetilen gizli kampına yol alırken, Bob da Django’nun Yeni Dünya Ordusu ve Hooper’ın mükemmel askerlerden oluşan kişisel ordusu arasında kalır. Bu zorlu maceradan kurtulmak için hiç ummadığı bir düşmanı alt etmek zorunda kalacaktır.

 
Toplam blog
: 537
: 1884
Kayıt tarihi
: 10.06.10
 
 

Gündemi ve olayları yakından takip etmeye çalışıyorum. Sinema, kitaplar, spor, doğa, siyaset, miz..