Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '07

 
Kategori
Çocuk Sağlığı
 

Özel okul seçmek

Özel okul seçmek
 

Gün geçtikçe özel okullar yaygınlaşıyor ve bir nevi devlet tarafından da yaygınlaşması destekleniyor. Ben kısaca özel okullarda olması gerekenlerden bahsedecem. Nelere dikkat etmek gerekiyor.

Öğretmen kalitesinden bahsetmek istemiyorum. Öğretmenimiz öğrencinin seviyesine eğilerek konuşuyorsa, öğrenciler mutlu olarak eve geliyor ve o öğretmenden en az bir kaç defa bahsediyorsa ve öğretmenin dersini heyecanla bekliyorsa bence öğretmen kalitesinden çok bahsetmeyelim çünki özel okulda zaten öğretmenler bunlar yapyordur.

Yöneticiler odadan dşar çıkyorlardır. Öğretmenlerin arasında ve öğrencilerin arasında geziyorlardır. Velilere hal hatır sorup öğrencilerle ilgili bilgilendirme zaten yapyorlardır.Hafta da bir kez evlere öğrencinin gelişim raporu zaten geliyordur.veli internetten öğrenciyi zaten takip edebiliyordur.

Güvenlik özel okullarımızda hiç bir güvenlik skıntısı yok bence.Her tarafta bir kamera var.içerde dışarda koridorda snıfta.Öğrenciler hiç bir zaman baş boş ortalıkalrda dolaşmıyor. snftan tek başın ayrlan tek başna merdivenden inen bir öğrenci bulmazsınız. Zaten bir öğrenci merdivenden inerken düşşse bile mutlaka vardır yanında biri. ya da duyar biri ağlamasını.

Bence paramızı verirken gerçekten nereye verdiğimizi düşünmek lazım. En iyi okul dediğimiz zaman aklımıza en güzel penceresi olan deniz manzaralı okul gelmemeli. Çocuğa verilen önem nedir. Çocuk konuşacağı birisini bulabiliyor mu? ihtiyac olduğunda nöbetçi öğretmen başını çevirip sohpet mi ediyor yoksa öğrencileri mi gözetliyor.

 
Toplam blog
: 5
: 496
Kayıt tarihi
: 14.09.06
 
 

Marmara psikolojik danışmanlık mezunu, yaklaşık 4 sene Amerika'da çocuk eğitimi konusunda eğitim ald..