Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '07

 
Kategori
Siyaset
 

Özelleştirme

22 Temmuzda yapılacak seçime tam iki hafta kaldı ve ortalık milletvekili adaylarının afiş ve propagnda araçlarından geçilmiyor. Klasik her seçim zamanı halkın varlığı aklına gelen siyasetçiler meydanlarda halkı kendi saflarına çakebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar. 4 yılda bir hatırlanan halk ise kendi vekillerinin karşısında ilk defa bi üstünlük sağladıklarının farkında olmadan onları dinliyorlar. İşin enterasan tarafı halkın vekili yani bizleri temsil edecek insanların karşısında sadece seçim zamanlarında bir üstünlük sağlıyabiliyoruz.

Emperyalist sistemlerin meydana getirdiği kapitalizmde devleti yönetme işi tamamen şirket yönetme işine benzetilmektedir.Şirketin asıl sahibi, yönetim kurulu ve çalışanlardan oluşan bir sisteme benzetilerek devleti yönetme işi genel olarak hakim oluyor bu sistemlerde.Ülkemize baktığımızda da devlet yönetme şeklimizin bundan pek farksız olmadığı görülmeyecektir.Heleki şuan devletin başında bulunan hükümetin yaptığı özelleştirmelere bakılırsa devletin yönetim şeklinin ne olduğu açıkca görülmektedir. ve bu yapılanların, devlette yük olarak gösterilen ve devlete her daim zarar ettirdiği düşünülen bu kurumların satışı için bulunacak en uygun kılıf tabi ki.


Eğer orda zarar eden bir kurum varsa ve zarar eden bir kurumu satın almak için insanlar neden milyarlarca dolar para döksün.Orda bir yanlış yönetim veya yanlış bir ekonomik sistem varsa uygulanan, devletin yani hükümetin, o şirketi öncelikle olarak satmak değil ordaki soruna çözüm üretmektir.Ben burdan sormak istiyorum vekillerimize acaba kendileri kendi malları satmaya taraflar mıdır.Evet halkın sahip olduğu kurumlar teker teker satılmakta ve bunu da halk için yapılıyor olması işin en şaırtıcı tarafı.heleki seçime son iki hafta kala böyle bişey yapılması insanın aklında bazı soru işaretleri uyandırmaktadır.

Bu ülke tüccar mantığı ile kurulmadı. Bu ülke kurulurken, toprağın her tarafında kan ve alın teri ile kuruldu, fedakarlıklarla, özveriyle herşeyden en önemlisi inanarak kuruldu.Ve sevgili büyüklerimizin bu değerlere pek de önem göstermedikleri, hatta saygı bile göstermediklerini görmek muzdarip olduğum bir konudur.

Umarım bundan sonra gelecek vekillerimizin parti genel başkanın değil de halkın vekilleri olduğunu unutmazlar.

 
Toplam blog
: 20
: 852
Kayıt tarihi
: 01.10.06
 
 

Ben Hacettepe Üniversitesi fizik öğretmenliği mezunu yeni bir öğretmen adayıyım. Fakat bunların yanı..