Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Eylül '15

 
Kategori
Siyaset
 

Özerklik, HDP ne yapmalı?

ÖZERKLİK, HDP ne yapmalı?
 
Dr.İsmet Turanlı
 
Mehmet Ali Birand Türkiye’nin yetiştirdiği en kıymetli gazetecilerimizden biri idi.ok erken vefat etti en o Brüksel’de yaşarken ARA SIRA ONA GİDİP FİKİRLERİMİ ANLATIR, makaleleriyle basına aktarırdı. Şöyle bir tavsiyesi vardı. Şayet çok şeyden bahsederseniz asıl mühim olanın anlaşılmasını zorlaştırırsınız. Bir veya iki mevzuyu dile getirirseniz mühim olanın okuyucclar tarafından anlaşılması kolay olur. Bu minval üzere Kürt sonunu hulasaten anlatmak istiyorum.
 
Tarihte yaşanmış olan harpleri, isyanları bugünkü demokratik sistemlerle karşılaştırdığımızda ne derece aptalca katliamlar yaşandığını söyleyebiliriz. Haçlı seferlerinden tutunda son senelerdeki çatışmaları dikkatle analiz ettiğinizde hadiseleri yönlendirenlerin hiç birinin de akıllıca hareket etmediğini görüyoruz. Şu Suriye’de olup bitenlere baktığınızda hangi, mantıkla, hangi insani düşüncelerle Hareket ettiklerini izah edebiliyor musunuz.
 
Şimdi bizi acilen düşünmeğe zorlayan PKK TSK çatışmalarını hangi akla sığdırıyorsunuz. Bana göre aptalca bir kör döğşü gençlerimizin ölmesin hayatını tehdit etmekten ileri gitmediğini görüyorum. Hulaseten Kürdlerin Özerklik savaşı yaptıklarını anlıyoruz. Diğer problemlerin hepsi özgürlük sağlsnınca otomatik bir şekilde kendiliğinden düzeleceğini düşünüyorum. O halde bu lüzumsuz kör döğüşünün temelinde Özgürlük problemi olduğunu anlarız. Türklerin bin dereden su getirerek bu savaşı devam ettirdikleri ortada. O halde asıl istenenin özgürlük olduğunu tesbit edersek çözümünde bu minvalde mümkün olacağını söyleyebiliriz.İsyan edenleri terörist olarak damgalayarak, kamu düzeni hasebiyle TSK nın güvenliği sağlamak için şiddete başvurduğu söyleniyor.Siz özgürlük isteyene silah sıkarsanız haksız duruma düşersiniz..
 
Kürtlerin özgürlüğüne saygılı olursanız şiddete müracaata lüzum kalmaz.
 
Siyasilerimiz ön yargıları bırakıp, taraf tutmadan PKK ya sormaları lazım. Siz ne için dağa çıktınız, hangi dileğinizi gerçekleştirmek için gençlerin ölmesine göz yumuyorsunuz. Kürdlerin özgürlük layık bir millet olmadığına mı inanıyorsunuz. Üstelik gayri samimi olarak Kürdler bizim kardeşimizdir diyebiliyorsunuz. Bakın Irakta Barzani özgürlük savsşını kazanmış durumda. Rojavadada ayni istikamette bir gelişme var. PKK nın yahut yandaşlarının memleketi bölmek istediğini söylüyorsunuz. Bakın Irak bölünmedi. Almanyada Baverya serbest devleti özgürlük içinde yaşıyor hiçte Almanya bölünmüyor. Yani PKK hareketini teririzmle damgalayıp onların amaçlarının özgürlük olduğunu bir türlü anlamak isteme
 
Demekki işin hulaseten görüneni Türk tarafınında özgürlüğü ciddiye almamalarıdır bu şiddetin asıl sebebidir.i
 
HDP ‘nin diğer partilere nazaran üstünşlükleri:
 
KADINlara vedikleri önem.
 
Hiöbir partide olmayan HDP nin Kadınlara verdiği önemi hem parti teşkilatmasında hemde seçimlerde kadın adayların çokluğunda görmek mümkün. İster parti başkanlığı isterse belediye başkanlıklarında Kadınlar eşit başkanlık konumunDADIR. İskandinav memleketleri gibi.
 
MHP deBn. Akşenerin ismine bile Bahöeli tahammül edememekte, zaten hayatının hiçbir devrinde kadınlarla ilişkisi olmamıştır. Normal bir erkeğin kadınlarla en azında flört yaptığı kadınlar vardır. Bahçelinin kadınlara tahammülsüzlüğü kadar partisinde isim yapmış erkeklerede tahammülü yoktur. Başkanlığa aday olmak istryrnleri azletmekten çekinmemiştir. Son olarak Tuğrul Türkeşe yakınları tarafından dünyanın hakaretini yaptırmıştır. Maalesef demokrasiden nasibini alamamıştır. Partisinin kurucusu 30 lup yıllarda tabutluklarda işkence görmüş, gençlik teşkilatını şekillendiren Ülkücüler defalarca Alevilere ve solcu gençlere saldırmış,binlerce kadın katledilmiştir. Maraş, Yozgat ve Malatya daki saldırıları hafızalarımıuzdan silinmemiştir. 8= darbesinden önce binlerce solcu genölik ülkücüler tarafından katledilmiştir. Bir çok köşe yazarı Bahçelinin ülkücüleri sokağa salmadığı için övgüler almıştır. Bu ifadeler bana bu durum çok gülünç gelmektedir. Diğer taraftan HDP nin PKKlılara aralarına mesafe koymadıkları yadırganıyor. HDP lilerin ve başkanlarının defalarca PKK ya ellerinin tetikten çekmelerini söyledilersede PKK eylemlerinden vazgeçmediler. Demekki onlarla organik bir bağları yoktur. Demekki HDP değil, PKK duruma hakim. Terrörizmin analisti psikologlara göre tetik parmağı gıdıklar. Özerklik arzusu için eylem yapılmasının lüzumsuz olduğunu, bu sebeple polisin, korucuların, diğer güVenlik mensuplarının katledilmelerinin doğru olmadığını HDP liler defalarca duyurdular.
 
HDP Türkiye partisi
 
Ne CHP nede MHP doğu ve güneydoğuda yok,AK partide sadece Kürt adaylarla oy topluyor. Son gelişmelere bakılırsa Ak partinin doğu ve güneydoğuda artık eski oylarını muhafaza edemeyeceğini anketler gösteriyor.
 
HDP başkanının diğer başkanlara üstünlüğü:
 
Başkanların en genci
 
Konuşmalarında ağzını bozup hakaret, küfür yapmıyor. Onun içinde tazminat ödemiyor. Hatta esprili konuşuyor.
 
Önceliği barışı savunmak
 
Bir beyanatı kışkırtıcı olan algılandı.
 
PKK ya yaptığı çağrıların faydası olmadı. Demekki organik bir bağı yok.
 
Erdoğana seni başkan yaptırmayacağım demesinin zamanlama hatası olduğu kanaatındayım.Zira Erdoğanın tepkisi çözüm sürecinde masayı devirdi. Emreder gibi, sanki kendisi buna karar veriyormuş gibi söylemesi yersizdi. Gerçi o söylemi kısa vadade oy kazandırdı fakat çözüm sürecinine zararı oldu.
 
PKK nın nereden silah ve para temin ettiğini araştırp ona mani olması gerekir. Giden canlar, her iki taraftanta geri gelmiyor.
 
Bütün şiddet uyugulamalarının senaryosunu silah satıcıları yazıyor. O silah satan devletlerle görüşüp silah fabrikalarının kapatılması için UNO ya müracaat etmeli. 
 
Dr. İsmet Turanlı / Köln. 7.9.15
 
Toplam blog
: 41
: 91
Kayıt tarihi
: 31.05.13
 
 

Emekli Tıp Doktoru ..