Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '20

 
Kategori
Emlak
 

Özetle Enerji Kimlik Belgesi

Şu an dünyanın gündeminde Corona virüsü olmasına rağmen gizliden gelen bir tehlike var. Bu tehlike iyice yaklaşmaktadır. 1997 yılında Japonya'nın Kyoto şehrinde gelişmiş ülkeler bu büyük tehlikeyi ilk kez dile getirdiler. Herkesin bu aralar sık duyduğu "Küresel Isınma". Atmosferimizde su buharı,CO2 , metan , azot bileşenli gazların uzun süre kalması sonucunda yeryüzünden yansıyan ışınların büyük bölümü atmosferde katman oluşturarak sıcaklığı artırmaktadır. Sıcaklık artışı ile eko denge bozulup fark edebilir şekilde iklimler değişmekte, doğa felaketleri artmaktadır. Dünya daha önce bunu yaşadı mı peki ? Evet yaşadı ve Buzul çağına giriş yaptı. Karbondioksit emisyonunda o dönemdeki değerlerine ulaşmak üzereyiz. Buna şu an bireysel olarak dur diyemezsek ne yazık ki geleceğimiz tehlikeye girecek. Peki biz ne yapabiliriz? İlk önce yakın çevremizden başlayabiliriz. Karbondioksit açığa çıkaran faaliyetleri azaltabiliriz. Bunlardan biri de ısı ihtiyaçlarımızı ve enerji israflarımızı azaltmak.

 

Binalarda ısı kayıpları hem aile bütçemizi sarsmakta hemde çocuklarımızın geleceğini etkileyen çevre boyutu artırmaktadır. “5627 Sayılı Enerji Verimliliği Kanunu” ve buna bağlı olarak çıkartılan “Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği” ne göre zorunlu hale gelen binaların enerji kimlik belgeleri oluşturulmaya başlanmıştır. Bu belgeyi almak için gerekli dökümanları sağladığımız sürece yetkili firmalar kısa sürede hazırlamaktadır.

 

Gerekli Dökümanlar;

Yapı Ruhsatı

Elektrik Proje

Isı Yalıtım Raporu (TS-825)

Mimari Proje

Mekanik Proje (HVAC, Mekanik Tesisat Projesi)

 

Kimler Enerji Kimlik Belgesi Almalı;

1 Ocak 2011 tarihinden sonra yapı ruhsatı alan binalar yeni bina, bu tarihten önce yapı ruhsatı alan binalar mevcut yapı olarak değerlendirilip enerji kimlik belgesini almalıdır.

 

 

#enerji kimlik belgesi #enerji verimliliği kanunu

 
Toplam blog
: 2
: 77
Kayıt tarihi
: 04.04.20
 
 

Royal Yapı Yönetim, İzmir ve çevresinde, profesyonel apartman ve site yöneticiliği alanında faali..