Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '15

 
Kategori
Güncel
 

Özgecan’a yapılan hepimize yapılmıştır

Özgecan’a yapılan hepimize yapılmıştır
 

“Bir kişiye karşı yapılmış bir haksızlık, bütün topluma karşı işlenmiş bir suçtur. Bu bilinci paylaşmak ve bu sorumluluğu yerleştirmek zorundayız.  Uygarca paylaşılan sorumluluk bilinci, özgürlüğün de demokrasinin de tek güvencesidir. Bu güvence sağlanmadıkça, demokrasinin temeline tek bir taş bile konmuş olamaz. Unutmayalım ki cesur bir kez, korkak bin kez ölür. Önemli olan insanın böyle bir toplumda, mezar taşı gibi suskunluk simgesi olmamasıdır.”  Uğur MUMCU

Mersin’in Tarsus ilçesinde üç gündür kayıp olan üniversiteli genç kız yakılarak öldürülmüş halde bulundu. Alınan bilgiye göre, Çağ Üniversitesi Psikoloji bölümünde okuyan Özgecan Aslan (20) 11 Şubat 2015 günü okuldan çıktıktan sonra Tarsus’ta bir alışveriş merkezinde arkadaşından ayrılan ve ikamet ettiği Mersin’e gitmek isteyen Özgecan, şehirlerarası sefer yapan minibüse bindi. O saatten sonra Özgecan’dan haber alınamayınca ailesi tarafından kayıp başvurusunda bulunuldu. Bunun üzerine polis ve jandarma çalışma başlattı. Özbek Mahallesi yakınlarında trafik kontrolü yapan jandarma ekipleri durdurdukları minibüs içinde kan izleri gördü. Jandarma polis ile birlikte yaptığı çalışmada araçta bulunan Suphi Altındöken babası Necmettin ve arkadaşı Fatih Gökçe gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar genç kızı benzin döküp yakmaya çalıştıklarını Çamalan Mahallesi Alman Mezarlığı yakınındaki Cin Deresi’ne attıklarını itiraf ettiler. “

Bu vahşi cinayet toplumun duyarlı kesimlerince şiddetle protesto edildi. Ülkemizdeki kadın sorunu gündeme yerleşti. Siyasiler tepki gösterdiler, kendi görüş ve bakış  açılarıyla.

Sığ düşünceli olanlar her zaman olduğu gibi yine kadının toplumdaki yeri ile giysisi ile tavır ve davranışlarıyla taciz ve tecavüzü hak ediyormuşcasına açıklamalarda bulunmaya  çalıştılar. Tepkiler üzerine çark edenler oldu.

İdam cezasının geri getirilmesini öne çıkarmaya çalışanlar oldu.

Bu tür suçların her ülkede yaşanabildiğini öne çıkarmaya çalışanlar oldu; her ülkede yaşanabilen taciz ve tecavüz olaylarının nitelik ve nicelik olarak farklılık gösterdiğini bilmeden. Konunun kadın hak ve özgürlüklerinden, kadın hak ve özgürlüklerinin de insan hak ve özgürlüklerinden bağımsız olarak ele alınamayacağını algılayamamış kişilerce dua edilerek geçiştirilecek bir durum olduğu öne çıkarılmaya çalışıldı.

Elbette ateş düştüğü yeri yakar. Allah acılı ailesine sabır versin! Ancak, unutmamak gerekir ki Özgecan’a yapılanlar hepimize yapılmıştır. Bu ateş hepimizin yüreğini yakmış olmalıdır.

Bu tür vahşetlerin eğitimle ilişkisi öne çıkarılmalı; çağdaş, laik, bilimsel, demokratik ve karma eğitimin önemi; ivedilikle anlatılmalı, talep ve mücadelesi öne çıkarılmalıdır.

    

 

 

 
Toplam blog
: 190
: 3134
Kayıt tarihi
: 28.09.07
 
 

Emekli öğretmenim. Yurdunu, ulusunu seven, her konuda sorumluluk sahibi gençler yetişsin istiyorum. ..