Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Şubat '15

     
    Kategori
    Üniversitelinin Sesi
     

    Özgecan Aslan cinayeti

    Özgecan Aslan cinayeti
     

    İnsanın içi acıyor. Korkuyor. Otobüse binip dönmek çok mu zor? Bir kadın için bir genç kız için dolmuşa binip evine dönmek çok mu tehlikeli? Bir sokak öteye gitmek bile benim için korkutucu olabiliyor.

    İnsanlar hep böyle durumlarda kızları suçluyor. Ama şu durumda Ozgecanın ne suçu vardı? Tek suçu otobüse binip evine dönmek miydi? Annesi akşam onu evde beklerken ölüm haberini almak zorunda mıydı? 

    Herkesin hayalleri var! Benim doktor olmak. O hayalimi gerçekleştirmek için çalışıyorum hem de çok. Aileminde hayaleri var. Benim meslek sahibi kendinden emin kendi ayakları üstünde bir birey olduğumu görebilmek. Ve bu hayalleri uğruna herşeyi yapıyorlar. Gerektiğinde gecelerini gündüzlerine katarak çalışıyorlar. Özgecanın ailesinin de hayalleri vardı. Tıpkı benim aileminki gibi. Kızlarının okulu bitirip psikolog olduğunu görmek, hayatları boyunca çalışmalarının sonucunu görebilmek. Oysa tek bir kişi bu hayalleri yıktı. 

    Herkes üzülüyor. Ama neden bunları yaşıyoruz? Şuan neden Özgecan yok? Bir hiç uğruna birçok kişi şuan acı çekmekte. Sadece Özgecan mı? O ve daha binlercesi... Hepsi acı çekiyor. Bir çığlık onların ki. O çığlığı duyuyoruz ama hiçbir sey yapamıyoruz. 

    İşkence çektirilerek ölen bir genç kız? Peki siz hiç işkence çektirilerek ölen bir erkek gördünüz mü? Özgecanın katillerine ne yapmalı peki? İdam mı? Kaçış? Özgecanın öyle bir şansı yoktu? Belki de bu işkencenin ne zaman biteceğini düşünürken ölmeyi bile diledi? Bence Özgecana ne yapıldıysa aynısı katillerine de yapılmalı. İşkence en iyi çözüm.

    Biz üniversiteli genç kızlar olarak çok korkuyoruz. Ne yapmalııyız dolmuştan inerken son kişiyle birlikte inmek mi? Ya da açık giyinmemek mi? İnsanlar biraz adam olsa bunların hiçbiri olmayacak. Ama yok........

     
    Toplam blog
    : 1
    : 84
    Kayıt tarihi
    : 14.02.15
     
     

    Üniversiteli ..