Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '16

 
Kategori
Güncel
 

Özgecan’ın katili cezaevinde vurularak öldürüldü!..

Özgecan’ın katili cezaevinde vurularak öldürüldü!..
 

Önce kısaca Özgecan Aslan olayından bahsedelim.

Mersin’in Tarsus ilçesinde 11 Şubat 2015'te tecavüz girişimine direndiği için bir minibüste vahşice öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın yanmış bedeni 13 Şubat 2015 günü suçu beraberindeki iki kişiyle işlediğini itiraf eden kişinin jandarma ekiplerini olay yerine götürmesi ile bulundu.

Özgecan Aslan cinayetinin ortaya çıkması Türkiye çapında olayın ortaya çıktığı gün ve takip eden günlerde öfkeye ve gösterilere yol açtı. Binlerce kadın, kadınların tecavüzüne, şiddet görmesine ve öldürülmesine hükümetten yeterli tepkinin gelmemesiyle bu durumun normalleşmesi gerekçesiyle sokaklara döküldü. Gösterilerde kadına karşı şiddetle ilgili daha güçlü tedbirlerin alınması istendi.

Olay sosyal medyada da büyük ilgi gördü ve ülke çapında pek çok gösterinin düzenlendiği 16 Şubat günü “Kara Pazartesi” olarak anıldı.

Olay günü neler oldu?

Cinayetin yaşandığı 11 Şubat 2015 tarihinde Aslan, Tarsus’ta bir alışveriş merkezinde arkadaşıyla birlikteydi. Alışveriş merkezinde arkadaşından ayrıldı ve evine gitmek için bir minibüse bindi. Özgecan Aslan’dan bir süre haber alınamayınca 11 Şubat 2015'te ailesi tarafından polise kayıp olduğu yönünde dilekçe verildi. Bu tarihten itibaren, kayıp olan Özgecan Aslan’ı arayan jandarmanın, kendilerine yol soran bir minibüsten şüphelenmesi üzerine yapılan aramada minibüsün içinde kan izlerine rastlandı. Jandarma bu kişileri yakaladı. Ancak yapılan sorguda bir sonuca varılamadı ve şüpheliler kısa bir süre sonra serbest bırakıldı.

Olayı kısaca özetledikten sonra, yargılama aşamasına bir bakalım.

Son dönemde idam cezasının yeniden tartışılmaya başlandığı dönemde, en fazla idam cezasına çarptırılması istenilen Özgecan’ın katili, nihayet hak ettiği cezayı aldı!

Mersin’in Tarsus İlçesi’nde hunharca öldürülen üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Özgecan Aslan’ın katil zanlısı 26 yaşındaki Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken, cezaevinde saldırıda yaralandı.

Hastaneye kaldırılan Ahmet Suphi Altındöken hayatını kaybetti. Baba Altındöken’in tedavisi ise sürüyor. Öte yandan Suphi Altındöken’in cenazesi ise krize neden oldu.

Hatırlanacağı üzere,  geçen yıl 3 Aralık’ta Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan son duruşmada Özgecan Aslan’ın katil zanlısı Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altıdöken ile arkadaşı 20 yaşındaki Fatih Gökçe, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan oğul Ahmet Suphi Altındöken yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 2 kurşun yarası aldığı öğrenilen baba Necmettin Altındöken’in tedavisinin ise sürdüğü basına yansıdı.

Şimdi akıllara takılan soru şu; cezaevine ateşli silah nasıl girdi?

Bu arada katilin cenazesine de sahip çıkan olmadı!

Özgecan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken’in cenazesi, yakınları tarafından Tarsus’ta gece defnedilmek istendi. Adana’daki belediyelerin kendilerine “Gece cenaze aracımız yok. Ancak sabah 08.00'de araç verebiliriz”  dediklerini iddia eden Altındöken’in yakınları, özel bir cenaze aracı kiraladı. Özel cenaze aracına konulan Altındöken’in cenazesinin Mersin’in Tarsus götürüldü. Tarsus Merkez Kabristanı’na gelen cenaze, Tarsus Belediye Meclisi’nin gece cenaze defnini yasaklayan bir kararı nedeniyle gömülemediği basına yansıdı.

Olayın detayı ise, açıklanmamasına rağmen infazı gerçekleştirenin cinayet zanlısı olarak 50 yıla hükümlü İç Anadolu’da çeşitli illerde birçok suça karışan ve ‘Suç makinesi’ olarak tanınan Gültekin Alan olduğu basına yansıdı.

Silahın cezaevine nasıl sokulmuş olduğu da henüz netleşmedi. İddiaya göre, adı yetkililerce henüz açıklanmayan zanlının tabancayı tuvalette bulduğunu söylediği belirtiliyor

 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..