Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '08

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Özgogoollaştıramadıklarımızdan mısınız ?

Özgogoollaştıramadıklarımızdan mısınız ?
 

Özgogoollaştıramadıklarımızdan mısınız ?

Bu google denen sanal kişilik her şeyi herkesten, her kurumdan iyi bilmekte, dünyanın bilinen bütün bilgilerini bünyesinde barındırmakta, bunları da dünyanın bilinen bütün dillerinde yayın yapmakta, her kurumun içine sızmakta, her kuruma ve kişiye ait bilgi ve belgeleri ifşa etmekten de zerrece tereddüt etmektedir, her konuda bilgi sahibi olması, her şeyi bilmesi, tahammül edilemez bir boyutu ulaşmıştır. Bu sebeple, henüz mahkumiyeti bitmemiş youtube’dan sonra google’unda ilk fırsatta, vakit geçirilmeden tutuklanarak, google cenahından gelmesi muhtemel olan devleti yıkmaya yönelik faaliyetlerin önlenmesindeki gereklilik had safhaya ulaşmıştır, temsili faraza, herhangi bir gizli örgütün kontrolüne girmesi – gönüllülük esasına istinaden – durumunda olabilecekler, insanoğlunun mevcut akıl ve bilgi birikimi ile tahmin edebileceği bir vaka olmaktan ışık hızıyla uzaklaşmaktadır, devlet büyüklerimiz ha diyene kadar bu uzaklaşma araya bir mars mesafesi daha sokabilir.

Hattı zatında, tehlikenin boyutları bununla sınırlı değildir, farzı misal, google bu, niçin alien’ların hizmetine girmesin? –yine gönüllülük esası kıvamında- insanoğlunun kanını donduracak gelişmelere, hatta insanoğlunun soyunun gelmesine sebep olabilecek gelişmelere sebebiyet vermeyeceğini kim garanti edebilir? ben söyleyeyim, pardon yazayım, hiç kimse.

Dahası, şu anda veya uzunca bir süredir ve hatta kurulduğundan itibaren sakın bir veya birkaç takım alien’lara halen hizmet-servis- veriyor olmasın? insanoğlunun bütün kirli çamaşırları – hem de çok gizli ! darbe günlükleri de dahil olmak üzere - alien’lara servis ediliyor olmasın?

Google bu, bu kadar çeşitli, gizli ve açık bilgilere sahip bir mahlukat ki ileride nasıl bir karaktere sahip olacağına dair fikrimiz olmayan birisinin - bir şeyin- elindeki bilgilerin, bu kadar uluorta, herkese açık, pazarcı mantığıyla ortalara saçılmasına göz yumulmasının ne akılla ne mantıkla ne de big brother mantığıyla uyuşur bir tarafı yoktur.

Hani her şeye kasmayalım, rahat olalım ama rahatlığında cılkını çıkarmayalım değilmi? yasaklayalım, server’larına kamikaze dalışları yapalım, yapmak isteyen gönüllü vatandaşlarımızı teşvik edelim, ininde vurulmasına olanak sağlayalım, üstelik acilen!

Durumu kontrol altına alır almaz, devlet denetimindeki denetim mekanizmalarını harekete geçirerek, özgoogle lisansı ile tekrar yayına açılmasını, devletin devamlılığı ve bekası kıvamında yayınlarının devam etmesini sağlayıp, yarınlara, yarınlarımıza umutla, huşu içinde, huzurlu ve mutlu bakalım.

Sevgiyle kalın

Ünal Türkmen

 
Toplam blog
: 39
: 867
Kayıt tarihi
: 25.07.08
 
 

Aşçılar diyari Mengen’ de doğdum, lise tahsilimi Bolu’da, üniversite tahsilimi Adana’da yaptım. İş t..