Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Temmuz '17

 
Kategori
Deneme
 

Özgür İrade

Özgür  İrade
 

 Herkesin içinde asla bitmesini istemediği güzel anlar vardır. Ama insanoğlunun bitmeyen bu duygu açlığı her zaman masalsı hayalleri kabusa doğru sürükler. Bırakın en güzel anlarda adına yakışır şekilde son bulsun. Hiçbir şeyi zorlama yaşamayın!
 
  Yaşam şartları nedeniyle herkes bir konuda zorlanıyor. Kimi mesleğinde kimi çevresinde ve daha da kötüsü kimi eş seçiminde bile zorlanıyor. Ama insan kendi iradesine sahip bir canlıdır. Peki, nerede bu bize doğuştan verilen(!) ama bir türlü yaşayamadığımız özgür irade? Bu konuda tam olarak büyüklerimizi de suçlamıyorum. Onlarda bizler gibi aynı hayallerle, anılarla, hayal kırıklıklarıyla büyüdüler.Toplum anca kökten bir değişmeyle bu çokça anılan anılan ama kimsenin görmediği bu özgür irade kavramıyla tanışabilir. Bir de özgür iradeyi yaşamak istiyorsak oturup bu kavramın ne olduğunu öğrenmeliyiz. Özgür irade, özgürlük gibi kavramlar çoğu insan tarafından sadece giyimde açıklık, gece hayatına serbestlik, kadın-erkek ilişkilerinde rahatlık olarak tanımlanıyor. Ama unutulan şu ki bu özgür iradenin tanımı değil ona uydurulan kılıfıdır. Halbuki özgür irade kişinin eylemlerini, arzu, niyet ve amaçlarına göre kontrol altında tutabilme ve belirleme gücüdür. Yani iki üç maddeyle sınırlandırılabilecek bir kavram değildir.
  Her türlü fikrin ortak bir paydada yer almasını sağlamak için insanoğlunun var oluşundan itibaren gelen özgür irade kavramı maalesef ki böyle yanlış anlaşılıp, yanlış yaşanıyor.Sonuç olarak bunun temel nedeni hoşgörüsüz, sevgisiz, eğitimsiz bir temelle dünyaya gelmemiz.Bu yönde yapılabilecek en iyi başlangıç zorlamadan sevgiyle yeni nesiller yetiştirmektir.
 
Toplam blog
: 3
: 143
Kayıt tarihi
: 28.06.17
 
 

y ..