Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Özgür düşünce gücü!

Özgür düşünce gücü!
 

Anılarımız... Onlar heran zihnimizde ve yüreğimizdeler. Onları yeniden anlamaya, sorgulamaya, tanımlamaya ihtiyaç duymayız. Çünkü onların hepsi yaşanmış, sonuca ulaşmış, hep bizimle beraberdirler. Fakat çoğu, her an onlara gereksinim duymadığımız için, zihnimizin arka odalarında gizlenmişlerdir.

Anılarımız arasında kendi kendimize itiraf etmek istemediğimiz şeyler vardır. Onları hatırlamaya devam etmemize rağmen, ne bir deftere yazmak ne de birileriyle paylaşmak isteriz. Ama onlar, bize zaman, zaman kendilerini hatırlatmaya ve zihnimizin arka odalarında gizlenmeye devam ederler.

Peki, acaba, neden düşündüklerimizi, inandıklarımızı ve hatta yaşadıklarımızı yüksek sesle söyleyemiyoruz?

Bu kendimize karşı yaşadığımız, bir çeşit çekingenlik duygusumudur yoksa? En çok kendimize karşı cesarete ihtiyacığımız olduğu kanısındayım. Yaşadıklarımızla ilgi çevremizin bizi kınayacak olasılığı değil, yaşadıklarımızın bize getireceği sorunlar bizi en çok korkutan unsurlar, çekincelerimiz hep bu yüzden.

Neden tabiat kadar doğal olamıyoruz? Neden yaşamın bize getirdiği düşünceleri, yaşadıklarımızı, hissettiklerimizi söylemekten ya da birileriyle paylaşmaktan çekiniyoruz?Sorulacak olan sorulardan bu kadar korkmak neden?

Tabiat ne güzel aşmış bu korkuları. Hakkında sorulacak binlerce sorudan ne alınıyor, ne korkuyor. Tabiat kendi zihninde yer alan düşüncelerin işlevselliğinden bir an bile vazgeçmiyor. Ne insanoğlunun bitmez tükenmez meraklı soruları, araştırmaları, ne geleceği ile ilgili kötü kehanetler, tabiatı alıkoyamıyor, yüksek sesle düşünmekten.

Tabiat biz insanlar gibi yargılanmak korkusu yaşamıyor. Bir gün yaptıklarından dolayı eleştirilip, yarattıklarından ötürü suçlanmak korkusu taşımıyor. Kendi düzenini asla değiştirmiyor.

Keşke, hepimiz tabiat kadar doğal olabilsek, kendi çekingenliğimizi yenip, yüksek sesle düşünebilsek. Hata yapmadan, yaşamın sürekliliği için gerekli olan derslerin çıkartılamayacağını, bu derslerin ilerki yaşantımız için paha biçilemez tecrübeler olacağını, yüreklice kavrayabilsek..

 
Toplam blog
: 60
: 1987
Kayıt tarihi
: 14.06.07
 
 

22.06.1970, İstanbul doğumluyum. Finans sektöründe çalışıyorum. Sanata ve edebiyata büyük ilgi duyuy..