Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ekim '08

 
Kategori
Siyaset
 

Özgür düşünce

“Türkiye Cumhuriyeti Devletini kuran ulusa TÜRK ULUSU denir. “ Atatürk

Kurtuluş Savaşı'nda omuz omuza önderlerinin belirlediği “Ulusal Ant’ a “ ulaşmak için savaşan bireyler bugünkü içler acısı durumu görselerdi acaba ne derlerdi?

Alt kimliklerini düşünmeden kimi şehit kimi gazi olarak bu vatan topraklarını bize bağışladılar. Vatan dediler !

Büyük kentlerimizi bırakın küçük yerleşim birimlerinde bile iç içe girmiş yurttaşlarımız arasında bozgunculuk tohumları ekmenin neye yararı vardır?

İç ve dış sömürgenler 29 Ekim 1923’ te kuruluşu gerçekleştirilen "Devletimiz" in bütünsel yapısını bozmak için tüm hainlikleri denemekteler.

Bunca acıya karşın başaramadılar. Bundan sonra da başarılı olamamaları barış içinde yaşayan Türk Ulusu’ nun sağduyulu bireylerine düşmektedir.

Ülkemde ayrılıkçı hareketin önderliğini sadece Kürt kökenliler adına sürdürme çabasındaki PKK terör örgütünün verdiği acılar bizimle bir arada yaşamaktan mutlu olan o yöre insanlarını da üzmektedir. Onlarda "Vatan"ı savunma adına şehit, yaralanıp gazi olmaktadır.

Etnik kökeni farklı olan diğer yurttaşlarımız böyle bir ayrılıkçı hareket içinde olmadıklarına göre burada açıkça oynanan oyunu görerek siyasal duruşumuzu netleştirmek zorundayız.

Devletimiz adına görev yapanlar 1985 yılından beri sürdürülen Terörle savaşımda TSK ‘ nin katkısıyla zaman zaman başarılı olmuşlardır. 03 Kasım 2002 seçimlerine girerken can alma olayı en az düzeye inmişken; bu iktidarın bakış açışındaki tutarsızlıklar yüzünden yeniden hızlanma dönemine girmiştir. Son baskınlarında 17 fidanımız şehit oldu. Dün de Diyarbakır’ da 5 polisimizi şehit ettiler.

TSK’ ni başarıya ulaştıracak siyasal yapı ne yazık ki dış güçlerin etkisi altındadır.

Terörle savaşımda başarılı olan ülkeler sınır ötesi saldırılara karşı nasıl önlem almışlarsa bizde aynı yöntemleri kullanmak zorundayız.

Bize gelince insan haklarından söz edenler önce kendilerine baksınlar. “ Tavşana kaç; Tazıya tut “ diyorlar.

Hem silah yönünden hemde parasal yönden destek alamayan hangi güç yaşayabilir.

Doğru eleştiriler ve yöntemler gösteren muhalefet liderlerini, sivil toplum kuruluşlarını terörden yararlanmak isteyenler deyip işbirliğine yanaşmayan siyasal yapı ülkem insanlarına daha fazla acı çektirmemelidir.

“ Ateş düştüğü yeri yakıyor. “ Bir can kolay yetişmiyor!

Artık yeter! Söndürün bu ateşi!

Ahmet Metin Kılınçer

09.10.2008 Balıkesir

 
Toplam blog
: 35
: 350
Kayıt tarihi
: 02.10.08
 
 

Emekli öğretmenim. Ödünsüz bir kemalistim. Bu düşüncelerimi gençlerle paylaşmak istiyorum. Sorumluyu..