Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '11

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Özgür ruhlar

Özgür ruhlar
 

Zorunlu olduğumuz şeyleri yaparak değil de içimizden gelenleri yaparak yorulduğumuz zamanlardır tatil…  

Bu zamanları kimimiz denizde, kimimiz doğa ile iç içe, kimimizde kılımızı kıpırdatmadan geçiririz. Genelde dinlendiğimizi söylesek bile belki de en aşırı derece yorulduğumuz zamanlardır.  

Bizim oraların meşhur bir söylemi vardır. Kadınlar düğüne gidiyorlarmış, yolda görenler sormuş ‘’ Nereye böyle ? ‘’ kadınlar gür bir sesle güle oynaya; ‘’ Düğüne… ‘’ demişler. Dönüşte yine karşılaşmışlar nereden böyle diye sormuşlar, kadınlar bitkin ve yorgun bir halde ‘’ Düğünden ‘’ diyebilmiş.  

İşte bizlerde o hesap güle oynaya gittiğimiz tatilden yorgun bitkin döneriz. Çoğumuzda kendimizi eve attığımızda ‘’ EVİM EVİM GÜZEL EVİM ‘’ diye yada ‘’ İNSANIN EVİ GİBİSİ YOK ‘’ diyerek eve kavuşmamızın güzelliğini yada üzerimizdeki yorgunluğu dile getiririz.  

Tatillerin en güzel yanı yaptığımız şeyleri zorunlu olduğumuz için değil de kendimiz istediğimiz için yapmış olmamızdır. Bedenen yorulsak bile ruhen dinlenmiş oluruz. Özgürlüğümüzü hissettiğimiz zamanlardır tatil zamanları…  

Bu kendimizi özgür hissetme zamanlarımız o kadar kısıtlıdır ki, fırsat bu fırsat diyerek aklımıza gelen her şeyi yapmaya çalışırız. İşte buda bizi vücuden fazlası ile yorar ama işte içimizdeki özgürlük ruhuna bunu anlatamayız. Adeta kafesinden kurtulmuş bir kuş misali hangi yöne uçacağımızı şaşırırız.  

Bana göre tatil ruhlarımızı özgür bıraktığımız, etrafımıza ördüğümüz perdeleri kırdığımız zamanlardır.  

Nerde olursa olsun tatil bir insan için bütün stres ortamlarından sıyrıldığı, bütün sorumluluklarından uzaklandığı zamanlardır.  

En iyi tatil ise insanın kendini en özgür hissettiği yerde geçirdiği tatildir. Bu kimisi için bir deniz kenarı, kimisi için uzandığı bir ağaç altı, kimisi için beğendiği bir kitabın yapraklarıdır.  

En güzel tatil içinizde hapsettiğiniz ruhunuzu özgür bıraktığınız tatildir. Güzel bir tatil geçirmenizi dilerim. Ruhlarınızı özgür bırakıp olmazsa olmazlarınızı eve kilitlemeniz dileğimle…  

 

 
Toplam blog
: 168
: 1098
Kayıt tarihi
: 02.07.10
 
 

4 kasım 1996 yılında İstanbul'da dünyaya geldim. Bu sene ilköğretimden mezun oldum. Okul hayatımd..