Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '10

 
Kategori
Üniversiteler
 

Özgür ve güvenli üniversite!

Özgür ve güvenli üniversite!
 

Bir yanda omurga tartışmaları, öbür yanda türbana dolanan siyasilerimiz…

Bir türlü ülkenin gerçek gündemine gelemiyoruz…

Üniversitelere giremediklerinden şikâyet eden bir avuç türbanlı kızımız, seslerini öylesine gür çıkarıyorlar ki! Ülkenin bir numaralı gündem maddesini haklı olarak işgal ediyorlar! Bildiğiniz gibi ne kadar çok sesiniz çıkarsa, o kadar gündeme gelirsiniz. Hele bir de iktidara muhalif değilseniz, sizin sesiniz hep olduğundan gür çıkar! Öylesine gür çıkar ki! Fısıltı halinde bile olsa, hemen yandaş medyanın yazılı ve görsel kısımlarında kendine yer bulur. Böylece ülkenin bir numaralı gündemini oluşturursunuz!

Eğer iktidar muhalifi bir münafık(!) iseniz, bırakın fısıltıyı, ağzınızın ve nefesinizin son zerresine kadar bağırın, yine sesinizi duyuramazsınız. Ve kendinizi en kısa sürede malum adreslerde bulursunuz!

Bildiğiniz gibi Anayasa değişiklik paketi referandumda kabul edilince, otomatikman ‘İleri Demokrasi’ye geçtik. Ancak ileri demokrasinin bir sınırı olmadığından olsa gerek, türbanla okula alınmayan bir kızımızın sesini herkes duyarken, YÖK’ü protesto eden ve parasız eğitim isteyen öğrencilerin sesini kimse duymuyor. Bu öğrenciler yaka paça götürülüp malum adrese gönderiliyor. Tıpkı Mersinli Çiftçi, Aydınlı çocuk gibi…

Evet, 2010 yılı Ocak ayından bu yana 376 üniversite öğrencisi gözaltına alınırken, 50 öğrenci cezaevine gönderilmiş!

Niye mi?

Muhalif oldukları için!

Türkiye üniversitelerdeki türban tartışmalarına kilitlenirken, üniversitelerdeki antidemokratik uygulamaları kimse görmüyor. Oysa üniversitelerimizdeki açılım(!) çok büyük hızla devam ediyor.

Buna çok güzel bir örnekle devam edelim. Yıldız Teknik Üniversitesi’nde (YTÜ) türban karşıtı afiş asan öğrenciler okula alınmazken, türbanlı öğrenciler kanunlara ve yönetmeliklere aykırı olarak derslerine çok rahat girebiliyorlar. Oysa afişçi(!) öğrenciler, tıpkı Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı gibi kanunları ve yönetmelikleri hatırlattılar. Acaba Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı da makamına alınmayacak mı(!)?

Bu türban afişçilerinin dışında YÖK’ü protesto eden ve parasız eğitim isteyen öğrenciler de var. İşte bu öğrencilerden birisi de Ferhat Tüzel! Ferhat 9 aydan beri cezaevinde! Suçu mu? Parasız eğitim istemek!

Bildiğiniz gibi bu yıl eğitim, öğretim dönemi başlarken, YÖK çok iddialı bir sloganla sezonu açtı! O sloganı hatırlayalım. “Özgür ve güvenli üniversite!” Böyle iddialı bir sloganı hemen uygulamaya koyup, İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne gönderdiği “türbanlı öğrencilerin derslerden atılmaması” yazısıyla türban sorununu çözüp, üniversitelerimizi daha özgür hale getirdi! Ayrıca üniversite bünyesinde bulundurulması istenilen güvenlik( polis) gücü ile de üniversitelerin güvenliği de halledildi!

Evet, “Özgür ve güvenli üniversite” sloganına uygun kamuoyu gündemi oluşturulurken, öbür yanda ülkeyi geren, ancak bazı kesimler tarafından görmezden gelinen, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Dokümantasyon Merkezi verileri orta yerde duruyor. Bu verilere göre; ocak ayından bu yana 376 öğrenci çeşitli suçlamalarla gözaltına alınmış. 50 öğrenci de tutuklanarak cezaevine gönderilmiş.

Yaşasın Özgür ve güvenli üniversite!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..