Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '09

 
Kategori
Deneme
 

Özgürlüğümüzün içindeki tutsaklık; tercihler

Özgürlüğümüzün içindeki tutsaklık; tercihler
 

"Bu benim tercihimdi" cümlesi insan hayatına kimbilir kaç kez rol almıştır. Şüphesiz birçok kez sarfedilir bu cümlecik. Bazen birilerine bir baş kaldırış, bazen de kazanılan zannedilen zaferin yalancı kutlanışından ibarettir. Bazen kabullenişidir bir pişmanlığın, bazen de ben duygusunun ispatlanışının göstergesi olarak çıkar karşımıza... Kimi zaman güçlü bir zırhla kendini gösterirken kimi zamanda acı bir sonun son cümlesi oluverir insan hayatında... Farklı kimliklerde farklı nedenlerle ortaya çıkan "ayrımlar yolu" bu kadar basitmidir?

Aslında insanlar için önemli olan tercih kelimesini sorgulamaktan çok hangi yolda karar verdiği sonunda nelerle kıvrandığıdır. Ama hayatımızdaki rolü bu kadar basit değildir..

Tercih etmek insanoğlunun yaşam kaynağıdır. Yol almasını ilerlemesi sağlayan temel gücüdür. Hayatta en az iki yol çıkar karşımıza. İki yoldan birine karar veririz. Girdiğimiz bu yolda iki, üç, dört (sayısı önemli değil) sürekli farklı yollar seçenekler doğar. Keza aralarındaki her bir yolun açılımındada öyle. Bizler her zaman seçim yaparız. Tercih etmek bizim hayatiyetimizin mecburiyetidir!

Peki özgür denilen insan bunlardan sonra ne kadar özgür kalabilir?? Daha açık bir ifade ile tercih etmeme hakkına sahip miyizdir? HAYIR... Böyle bir durumda salt özgürlükte imkanlı değildir malesef...

Yaptığımız her harekette, attığımız her adımda diğerini ya da diğerlerini seçemediğimiz için üzüntü yada mutluluk duyarız. Ama daha çok seçemediklerimizin üzüntüsü bizi yıkar. Fakat bizler bir yola girmek zorundayızdır. İşte bizim özgürlüğümüz burda başlar. Nasıl mı?
Neyi tercih ediceğimize biz karar veririz. (Normal şartlar altında tabi) Tercih etmeme şansımız yok ama hangi yolda yürüyeceğimizin komutası hala bizde şükürler olsun:) Hadi bu yazıyı okuduktan sonra özgürlüğümüzü biraz sorguluyalım... İyi çalışmalar:)

 
Toplam blog
: 25
: 945
Kayıt tarihi
: 12.01.09
 
 

1987 İstanbul doğumluyum. Sosyoloji ögrencisiyim. Şuan İspanya' da bulunmaktayım. Küçükken başladığı..