Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '09

 
Kategori
Güncel
 

Özgürlük mü? Hadi canım sizde!....

Özgürlük mü? Hadi canım sizde!....
 

Özgürlük! Ey içimdeki baharın dipsiz kuyusu!

Özgürlük benim lügatımda bahara denk gelir, nedendir bilmem?

Baharın her dem yenilik müjdecisi bir zaman dilimi olmasından belki…

Ama bu ılık imbatın hayatımıza düşen gölgesi, güneşe hasret bırakır bazı gerçekleri farkında olmadan. Özgürlüğün yalnızca hayal dünyamızda ki sınırlar bize aittir. Gerçek hayatta ise çokta onay vermediğimiz kesişmeler yaşarız.

Yağmurlu bir akşam, müdavimi olduğumuz cafenin yola bakan köşesinde oturup sıcak bir içecek yudumlamak geçer aklımızdan, ama tiryakisi olduğumuz sigara yüzünden sadece bize ayrılan bölümünde cafenin, sıkışır kalır hayallerimiz. Sırtımızdaki özgürlük kanatlarından bir parça daha koparılır ‘’toplumsal özgürlük’’ adına. Bireyselliğimiz , toplumsallık karşısında yenilgidedir.

Milli bir sevinci, her vatandaş gibi kendi mekanımızdan kutlamak isteriz coşkuyla. Ulusça çekilen halayın bir parçası olmak geçer içimizden. Elimizde gururla taşıdığımız bayrağımız çıkarız balkona. Özgürlüğü silahla harmanlayan bir grup belirir aniden. Milli platformda alınan galibiyet, serseri kurşuna yenilir kendi evinde. Sevincimiz, magandalık karşısında dilsizdir.

Kanunlar koyarız, birileri özgürlüğümüze el uzatmasın diye. Görüşlerimizi en iyi şekilde temsil ettiğine inandığımız kişileri seçeriz ‘’özgür oy’’ hakkımızla. Siyaset, çıkar çarkı ile beslenmeye başlar. Seçme hakkımız, siyasetin arka sokaklarına düşer, kirletilir. Bizlere dokunurda , nedense onların üzerine gölgesi bile düşmez kanunların. Bizzat kendimiz, tayin ettiğimiz ‘’vekilimiz’’ karşısında eziğizdir.

Uzaklarda bombalar yağar masumların başına. Silahların gölgesinde büyür bir bebek. Kendi ülkesinin kimliğini taşıyor olmasının altında ezilir hürriyeti. Hiçbir sınır ihlali yapmamışken bir başka ülkeye, dünya barışına tehlike arz eder. Ve ‘’mutlak güç’’ olmanın salgıladığı adrenalinle çok uzaklardan kan kokan bir el ölüm yağdırır memleketine. Global sömürgeciliğin adı, barış gücü olur. Kendi coğrafyanda , dünya coğrafyasının üstünlüğü ile ezilirsin.

……….

Sahi birileri özgürlük mü dedi?

Hadi canım sizde…

 
Toplam blog
: 40
: 451
Kayıt tarihi
: 02.01.09
 
 

1970 yılı doğumluyum. Erzurum Atatürk Üniversitesi Zıraat fakültesi mezunuyum. Hayata hep ara..