Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Kasım '10

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Özgürlük mü dediniz?

Özgürlük mü dediniz?
 

Yahoo`dan aldim


58 adet blogu reddedilmis kisi olarak belirtmek isterim ki,

Mlliyet blog yazarinin istedigi her konuyu yazabilecegini dusunuyorsaniz, orada bir mola verin. Yazinizin iceriginin milliyet blog editorlerinin yayin cercevesi deyipte, sinirini hicbir zaman ogrenemedigim cercevenin icinde olmasi gerekiyor, yani o kadarda ozgur degilsiniz. Neden boyle bir giris yaptim milliyet blogda okudugum bir blogun icerisinde kose yazarlarinin gazete sahibinin istedigi dogrultuda yazi yazdigini, blog yazarlarinin ise istedigi gibi hareket edebilecegini yazmasi uzerine belirtmek istedim.

Blog yazari milliyet blog gibi denetimi olan sosyal aglarda ozgur olamaz. Zaten baslangicta kabul edilen bir sozlesme soz konusu, onun icin gazetenin izlemis oldugu yayin politikasini, her blog yazari kabul etmek zorundadir. Milliyet blog sozlesmesinin

11 inci maddesi

Milliyet Internet Hizmetleri A.S., diledigi üyeye veya üyelerine sagladigi blog hizmetini geçici veya sürekli olarak, kismen veya tümüyle sona erdirme hakkina sahiptir. Milliyet Internet Hizmetleri A.S., kendi takdiri çerçevesinde, gerekli gördügü durumlarda diledigi üyenin yazilarini ve/veya yorumlarini yayindan kaldirabilir, düzenleyebilir veya silebilir.

13 uncu maddesi ise

Milliyet Internet Hizmetleri A.S.’nin her zaman, tek tarafli olarak Milliyet Blog web sitesini sürekli veya geçici olarak durdurma hakki vardir, der. Bu konuya neden degindigimi soyliyeyim, blog yazarinin konumu soz konusu sitede o kadar da garanti degildir.

Milliyet blog yazarlari genelde egolarini tatmin icin yazi yazarlar, yazilarinin ilgili yerde gozukmesi onlari mutlu eder, bu gayet normal bir durumdur. Hicbir blog yazari yazdigi yazidan dolayi basini derde sokmak istemez. Cunku yaptigi isin karsiliginda herhangi bir ekonomik menfaat saglamaz.

Blog yazari sahit oldugu bir haksizligi, konumunu korumak icin dile getirmek istemez. Genelde yonetimi rahatsiz etmeyecek yazilar yazarak, ucretsiz elde ettigi eglenme hakkini korumak ister

Sozun kisasi, kose yazarlarindan daha ozgur olduklarini yazan blog yazarlarina, o maddeler orada dururken, ozgurluk konusunda desteksiz atmamalarini tavsiye ederim.

 
Toplam blog
: 377
: 711
Kayıt tarihi
: 05.08.06
 
 

Türkiye'yi ve Türk insanını çok seviyorum. Dünyada bütün canlıların yaşam hakkı olduğuna inanıyorum...