Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '16

 
Kategori
İlişkiler
 

Özgüven sorunu olan ne çok kişi var hayatımda...

Özgüven  kendi hayatınla  ilgili aldığın  kararları gerçekleştirmek ve bunun arkasında durma konusunda kendine verdiğin  cesaret duygusu.

Bunun yanında özgüven kendi aldığın kararları kimseye  hesap vermeden olumlu olduğunu düşünmen, kendini sevmen, yapabileceğine inanman, her konuda yeterli olduğunu bilmen, kısaca kendini sevip inanman .

Etrafımızdaki insanlardan etkileniyorsak işte kendine olan özgüvenin ya azdır yada gelişmemiştir.Tabiki aileye sormak en yakın arkadaşa danışmak güzel şey ama kendi öz fikrin olmadan başkalarının doğrusu ile kimse  kendi doğrusuna ulaşamaz kukla halde yaşamaya devam edersin.

Kendi öz duygu eksikliğin   özgüven eksikliği dediğimiz psikolojik sorunu meydana getirdiğine inanıyorum.Etrafımızda o kadar çok insan varki özgüvenleri olmayan ama olduklarını savunan  ve ne çok kukla insanların etrafımızda olduğunu görüyorum .

Bu sorunu yaşayan  çevremdeki kişilerin kendisinden memnun olmadığı ve sürekli olarak birilerinin açığını bulma çabasında yaşadıklarını görmek ne acı aslında , sıkılgan bir ruh hali içerisinde olsalarda senin açıgını bulmak didiklemek seni farklı konularda bunaltmak kendilerini farklı göstermek ,bulunduğu ortamda sadece kendisini en yükseklerde göstermek, bunları gözlemlediğimde  özellikle bu tip kişilik bozukluğu yaşayan  insanları gördükce sessiz sedasız onlardan uzaklaşıyorum.

... ve sanırım en doğru seçimi yaptıgıma inanıyorum. Kendi  aileniz  içinde dahi olsa size tek önerim hızla uzaklaşmayı seçin.  Düzeltemiyorsanız ve konuşmalarınızda fayda vermiyorsa ve ayrı evlerde yaşıyorsanız bırakın her kişi kendi seçimi ile yaşasın .

Aile içinde  özgüven eksikliği olması toplum içinde fazlaca yaygın olarak gözlemledim.Özellikle  çoklu kardeşlerin evlendikten sonra  farklı kültürlerle kaynaşmaları ve kendi ailelerini kurması diger kardeşleri çekememesi yada yaşam tarzının onlara farklı gelmesi eger özgüvenleri yoksa dışlandığınızı görüyorsunuz .  

Türk toplumunda aile kavramının değişmeside bu yüzden...

Özgüven konusunda sorun yaşayan insanlar, çevrelerindeki diğer insanlarla da iletişim kurmakta ve kendilerini ifade etmekte fazlası ile zorlanıyor.  Hele konu  geniş aileyse  basık kalan tarafa egolarını tatmin etmek için yada başarısızlıklarını örtbas etmek için zayıf karakterli kişilere farklı baskı kurmakla  mutlu olmayı deniyorlar.

Özgüven eksikliği olan  birey yaşamının her alanında sorun yaşar çünkü hiç bir zaman kendi çıkışını bilemez her an yardım  ve destek almak ister diger baskın kişi ise zayıf kişilikli kişiyi istediği gibi yönetir.

Olumsuz olan düşüncelerin yerine, daha pozitif düşünülmesi de bu durumdan kurtulma aşamasında fazlası ile yardımcı olur aslında . Aile içinde yada arkadaş arasında  daha pozitif bakarsan hayata , görünüşle  giyiminle  sohbetinle  saygınla  ve kardeşler arasında yada anne baba arasındaki sınırları bilerek saygıda  kusur etmeden  her kişinin özel haklarına saygısızca girmedigimiz sürece kendi özgüvenimizle  en güzeliyle yaşarız.

Gözlemlerime dayanarak kimse kimseden üstün degil sadece özgüven eksikligi olan kişiler huzur bozucu bir rolde hayatımızın içindeler. kendinize önce sevginin anlamını  sorun , sonra saygılı olmayı  seçin ve özgüveninizi saglamlaştırın  bir başkasına ön yargılı bakmayın...

sevgiyle

 
Toplam blog
: 63
: 1955
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Emine Zaimoğlu 21/12/1971 doğumlu. Nişantaşı Rüştü Uzel Kız Meslek Lisesi resim bölümünü okudu. R..