Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Haziran '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Özgüvenimizi arttırmak için yapılması gerekenler

Özgüvenimizi arttırmak için yapılması gerekenler
 

KİŞİSEL DEĞERLENDİRME YAPMAK:
kendi konumunuzu başarılarınızı tarafsız olarak değerlendirin.
KENDİNİ SEVMEK:
KENDİNİZLE BARIŞIK OLUN DEVAMLI EKSİKLERİNİZİ DÜŞÜNMEYİN.DEĞERLİ OLDUĞUNUZU UNUTMAYIN.
İnsanlara karşı iyimser olun ancak kendinizin değersizleşmesine müsade etmeyin.
KENDİNİZİ TANIYIN:
Hangi alanlarda başarılısınız,nelerden hoşlanıyorsunuz,eksiklerini neler,kendinizi tanırsanı ne istediğinizide bilirsiniz.
HEDEF KOYUN
Neyi en çok istiyorsunuz.Daima hedefiniz aklınıda olsun.O hedef doğrultusunda kendinii geliştirin.herşeyi oluruna bırakmayın.
POZİTİF DÜŞÜNÜN
Ne kadar pozitif düşünürseniz yani olumlu düşünürseniz o kadar mutlu olursunuz.başarınızı evliliğinizi ve çocuk büyütüyorsanız onun pskolojisini olumlu yönde etkilersiniz.
İYİ BİR İLETİŞİM
İnsanlarla olan iletişiminiz ne kadar iyi olursa başarınızı öz güveninizi ve mutluluğunuzu o kadar etkiler. küçük sorunları büyütmemeye gayret gösterin.
İYİ BİR İFADE YETENEĞİ
Kendinizi,düşüncelerinizi ne kadar doğru veyerinde ifade etme yeteneğiniz varsa o kadar öz güveninizi olumlu etkiler.Başkalarının sizi yanlış anlama gibi bir şansları olmaz.
DUYGULARINIZI KONTROL ETME YETENEĞİ
Duygularınızı kontrol etmeyi ve anında tepki vermemeyi düşünerek hareket etmenin öz güvende çok önemli etkisi vardır.
Özgüvenin kişilerin başarısında çok önemli bir yer tuttuğunu unutmayalım.Japonlar düşmen ülkelerle savaşagirerler.Ancak düşmanların asker sayıları japonlardan daha fazladır.Japon komutanı askerlere bu savaşı bizler kazanacağız kader böyle diyorsa elimdeki parayı yere attığımda tura gelecek,kaderde kaybetmek varsa yazı gelecek der ve parayı atar,para tura gelir.japon askerleri çoşkuyla alkışlarla kazanacaklarına inanarak savaşa giderler ve kazanırlar.Komutanın yardımcısı görüyormusunuz komutanım kaderde kazanmak varsa kimse değiştiremiyor.Sizin attığınız paradaki gibi kazandık der.Komutan aranın iki yüzününde tura olduğunu kendilerinin kazanacaklarına inanarak yola çıkarlarsa kazanırlar diye düşündüm bak kazandılar der.
Kazanacağına inanmak kendine güven ile başlar ancak kendine güven bilgi ile,kendini tanıma ile olur.
Eğitimde özgüven kendini tanımak ile olur.Neleri yapabilmek neleri yapamamak.Özgüven ne istediğini bilmek ve kararlı olmaktır.Çocuklarımızı erken anaokulu ve kreşlere göndermek istememizdeki amaçta kendini ve toplumu erken tanımak ve bunun doğurduğu özgüveni taşımak.Başkalarını taklit etmeden kendi isteklerini bilmek.Hayattabaşarılı olmanın en önemli kısmıdır.

 
Toplam blog
: 285
: 4026
Kayıt tarihi
: 17.07.06
 
 

      Üniversiteyi Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesinde Fizik öğretmenliği bölümünden..