Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Özgüvensiz hayatlar psikolojik sorunlar

Özgüvensiz hayatlar psikolojik sorunlar
 

Kendiyle sorunları hat safhada olan, özgüveni olmayan, aynada kendine bakmaktan utanan ancak toplum içine çıktığında panterleşen bir nesil yetişiyor hızla…

Sadece yetişen nesil değil ama!

Türk toplumunun büyük bir kısmının kendiyle ciddi sorunları var. Profesyonel anlamda danışmanlık alması gereken vatandaşlarımız gerek ekonomik, gerek toplum baskısı sebebiyle psikolojik destek alamıyor.

***

Kalabalık içinde konuşamayan, haksızlığa uğradığında cevap vermeyen, hakkını arayamayan bu insanlar; bir şekilde sazı ellerine aldıklarında başlıyorlar çıldırmaya. Hele ki internet başına geçmesinle,r o klavyelerden ne sözler dökülüyor heyecanla. Söyleyemedikleri, dillerinden çıkamayan tüm sözler yazılı halde, nefretle dökülüyor ortaya…

Sosyofobisi olan herkes için panterleşme alanı internet!

İyi ki gelmiş ülkemize; anlamına uygun bir biçimde kullanabilsek neler yapmayı başaracağız ancak öyle saçma şeyler için kullanıyoruz ki aklınız durur, kalır.

***

Geçtiğimiz hafta şu reyting rekorları kıran Yemekteyiz aslı programa sardım, durdum.

Ünlü şovmen ama ortalarda uzun zamandır görünmeyen Okan Karacan biraz yüzümü göstereyim, reklamım olsun diyerekten iştirak etmiş programa.

Bildiğiniz üzere program 5 ayrı yarışmacının evinde 5 farklı günde sunulan yemeklerin alışverişinden, yapım aşamasına; yenilmesinden, misafirlerin uğurlanmasına dek 4-5 saatlik süreçteki sohbetten beslenen bir konumda.

Yarışmanın Okan da dahil 5 yarışmacısı öyle bir elemeden geçirilerek seçilmiş ki böyle tipler herhalde sınavla bulunur dedirtiyor.

Takıldım, bir kere izledim mi devamı da geliyor.

Kovboy şapkasıyla dolaşan fırıncı bir Karadenizli, koro sanatçısı olduğunu iddia eden orta yaş üstü bayan, dişleri sağa sola kaçmış tiki hanım kızımız, bir de benim babam küçük yaşta öldü diyen, elini kolunu sürekli sallayan muhasebeci ama konservatuara beni almadılar deyip türkü barda çalıştığını iddia eden sorunlu bir kadın.

Böyle garip ama özenle seçilmiş, hepsinin de sosyofobisi olduğu açıkça belli olan tipler bir araya gelirse ne olur?

Cevap çok basit ortalık yıkılır, karışır ve kavga çıkar!

***

Bu insanların birbirine saldırması üzerine kurgulanmış programda, hayatlarında hiç konuşamadıkları belli olan tiplerin birbirlerine laf sokuşları ve her şeyi bildiklerini sanan o iğrenç tavırları Türk Psikologlar Derneği’nin bir an önce görev yapmasını gerektiriyor bence.

***

Bazen nefret ettiğim ve eleştirdiğim şeyleri izlemekten alıkoyamam kendimi. Bu programda bunlardan biri oldu bende.

Çıldırmamak için kendimi zor tuttum.

Ne olur insanların kendilerini ifade etmelerine izin verelim, yoksa akıl sağlığı filan kalmayacak bu ülkede!

Ahmet Buğra TOKMAKOĞLU

Abtokmakoglu@gmail.com

 
Toplam blog
: 430
: 2186
Kayıt tarihi
: 18.06.07
 
 

20 Nisan 1989'da İzmir'de doğdu. İlköğretim ve lise öğrenimini Karşıyaka'da tamamladı. 20..