Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '08

 
Kategori
Futbol
 

Özlenen Fener geliyor! FB: 3 -GB: 0

Özlenen Fener geliyor! FB: 3 -GB: 0
 

41 değil 41 Milyon kere maşaallah sana!


İlk 3 haftada 2 yenilgi ve Çarşamba günü Porto'da hüsrana uğrayan Fenerbahçe ne yapıp ne edip bu maçı almalıydı. Başkent takımları içinde Fenerbahçe'ye en az ters gelen takım Gençlerbirliği, takımın tek ters geleni Cavcav Başkan o da ezelden Cimbomlu, son 13 maçtır Fener'i yenememişler, Gaziantepspor da öyleydi ama ilk maçın heyecanıyla bir kaza oldu.

Maçın en merak edilen noktası ise, Süperlig takımlarına karşı ilk kez kaleye geçecek olan yedek kaleci Volkan'dı, her ne kadar Aziz Başkan garanti verse de daha genç ve deneyimsiz. İşte belki bu yüzden savunma oyuncuları işi sıkı tuttular ve ona fazla iş düşürmediler. Diğer Volkan varken aynı şeyi yapmıyorlardı, belki de Volkan'ın aşırı özgüveni onları rahatsız ediyordu ve kendilerini sıkmıyorlardı. Bu benim görüşüm.

Volkan için bu maç iyi bir başlangıç oldu. OKÇU için de aynen, nihayet tazı olalı bir tavşan tuttu, o da Carlos ve Alex sayesinde, kaçırdıkları da var yine. Tribünlerin, Guiza topu taça atsa bile destek vermesi de güzel, aynı tezahüratı Burak'a yapsalar o da atar herhalde.

Yeniler hala göz doldurmuyor, hele Emre, Hınçal Uluç haklı mı ne? Sarı kartlı olmasına rağmen ne eli durdu, ne ayağı ne de çenesi, takımı yarım bırakması an meselesiydi, El Saka da öyle, takıma yararı kadar zararı oluyor. Bizim Lugano da yaramaz ama bu maçta sanki gizli forvetti, köşe vuruşlarında en öndeydi, iki-üç kez kafa vuruşu yaptı. Bir de gol pozisyonu var, kaleyi kendi kalesi sandı zaar, topu auta attı.

Maçın 41. dakikasına kadar sahada geleneksel Fenerbahçe oyunu vardı, yavaş yavaş yormadan, kırmadan. Tribünler "Saldırsana, saldırsana Kanarya!" diye kendini yırtsa da Kanaryaların saldırmaya hiç niyetleri yoktu. Gerginlik ve tedirginlik yüzlerinden okunuyordu, özellikle Uğur ve Burak'ın. Sahanın en sakinleri Maldonado ve Alex'ti. Hele Maldo, sinirleri alınmış gibi, geleni atıyor, uzaktan şutlar çekiyor, her geçen maç daha bir verimli oluyor.

Maç sakin sakin giderken 41. dakikada 41 kere değil 41 Milyon kere "Maşaallah" olsun, Alex muhteşem bir gol attı, açı dardı ve direğin hemen yanından girdi. Diğer iki golün de yaratıcısı. Hem Güiza'ya hem de Kazım'a attırdı... ayrıca iki tane de sayılmayan gol var. Biraz asılsalar daha çok atabilirlerdi, inşallah sezon sonunda averaj hesaplamalarında aramazlar bu fırsatları!

Gençler Birliği çok etkili değildi, hem 10 kişi kalmanın etkisi hem de 2 gol yemeleri işlerini zorlaştırdığı için sonlara doğru iyice açıldılar, çok pozisyon buldu Fenerliler ama değerlendiremediler.

Bakalım bu galibiyet Fener'i 12. sıradan nereye yükseltecek?

Özlenen Fener geri dönüyor, hele sakatlar bir iyileşsin!

Resim:
http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster.asp?prm=0, 5338731&id=34&galeriid=4545#galeriStart

 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..