Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '17

 
Kategori
Futbol
 

Özlenen Fenerbahçe

Aykut Kocaman, enine oyun ve Giuliano’yu kanatta kullanma inatlarından vazgeçtiğinden beri daha farklı bir Fenerbahçe izliyoruz. Sivasspor maçıyla başlayan pozitif futbol, Kasımpaşa karşılaşmasında zirveye ulaştı ve taraftarlar futbol anlamında uzun süredir özledikleri Fenerbahçe’ye nihayet kavuştular.  Öyle ki, santraforsuz maça çıkan Fenerbahçe, bu sezon ilk defa bir karşılaşmada dört gole ulaştı.

Gerçekten de santraforsuz Fenerbahçe’nin Kasımpaşa karşısında ne yapacağı merak ediliyordu. Aykut Kocaman, ileride Giuliano ve Alper Potuk’a yer vererek 4-4-2 ile sahaya çıktı. Bu sistemde hızlı ve dikine oynayabilmek için de Valbuena’nın yerine Aatıf’a ilk on birde yer verildi.

Aykut Kocaman’ın doğru tercihleri, puan cetvelinin geldiği durum ve taraftar etkisiyle de birleşince ortaya seyrine doyum olmayan bir futbol çıktı. İlk yarı 1-1 sonuçlansa da, ikinci yarıda güzel oyununu skora yansıtan Fenerbahçe önemli bir galibiyet aldı.

Özellikle Şener ve Aatıf, kendilerine verilen şansı çok iyi değerlendirdiler. Aykut Kocaman artık daha fazla hamle şansına sahip. Bu da, çok önemli bir avantaj.

Özellikle Aatıf tercihinde bundan sonraki süreçte de ısrar edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Fenerbahçe, Aatıf ile daha hızlı ve dikine oynayabiliyor. Valbuena da, aynı Kasımpaşa maçında olduğu gibi, skor avantajı yakalandıktan sonra topu ileride tutmak için önemli bir silah. Aykut Kocaman, büyük ihtimalle rakibe göre bu iki isim arasında seçim yapacaktır.

Giuliano’ya özellikle değinmek gerekiyor. Brezilyalı futbolcu, doğru yerde oynatılınca nasıl etkili bir silah olduğunu bir kez daha gösterdi. Dirar da alışık olduğu sağ kanatta gün geçtikçe daha faydalı oluyor.

Bu arada Fenerbahçe’nin özellikle ilk yarıda hep sağ kanadı kullanması dikkatlerden kaçmadı. Aatıf bile topu aldığında sağa yöneldi. Aykut Kocaman, ikinci yarıda bunu biraz dengeledi. İleriki haftalarda da buna dikkat edilmeli.

Dikkat edilmesi gereken başka bir konuda kolay yenilen goller. Aykut Kocaman, Kasımpaşa’nın ikinci golünü ders için tekrar tekrar izletmeli.

Sonuç olarak, Aykut Kocaman’ın enine ve yan pas ağırlıklı oyun yerine dikine ve hızlı oyun anlayışına geçmesi, Giuliano’yu gerçek yerinde oynatmaya başlaması, Dirar’ın yeniden sağ kanada geçmesi, futbolcuların yükselen form grafiği, Şener, Aatıf, Neustaedter gibi eleştirilen isimlerin artan performansları Fenerbahçe’nin yeniden yarışa ortak olmasını sağladı. Elbette rakiplerin aldıkları sonuçlar ve taraftarların pozitif etkisini de göz ardı etmemek gerekiyor.

Bundan sonrası yine Aykut Kocaman’ın elinde. Tecrübeli teknik adam, yakalanan ivmeyle beraber bu oyun felsefesinde devam ederse başarılı sonuçlar sürer ve Fenerbahçe zirve yarışının içerisinde yer alır.

 https://www.facebook.com/tolgaersari/

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..