Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Ekim '06

 
Kategori
Futbol
 

Özlenen mücadele bıktıran skor

Özlenen mücadele bıktıran skor
 

Fenerbahçe büyük umutlarla başladı 100.YIL sezonuna. Geçen sezonun son maçında kaçırılan şampiyonluğun camiaya yaşattığı travma bir türlü geçmek bilmediği için, umutlarla başladığı 100üncü yılda sıkıntılı günler geçirdi. Aziz Yıldırım’ın med-cezirinden tutun da, geç kalınan Teknik Direktör transferi ve daha da geç kalınan futbolcu transferleri sıkıntılı günlerin sebepleri arasında gösteriliyordu. Özellikle Zico’nun takımın başına getirilmesi camianın aklını iyice karıştırmış, Teknik Direktör konusundaki beklentileri tam anlamıyla karşılayamamıştı. Doğal olarak da bu durum alınan her kötü neticeden sonra ve oynanan kötü futboldan sonra Zico’nun isminin ön plana çıkmasına sebep oluyordu. Bu anlamda karışık olduğu düşünülen Fenerbahçe UEFA liginde öyle bir kura çekti ki, UEFA tarafından bile GROUP HELL olarak adlandırılan H Grubunda Newcastle Utd., Palermo, Celta Vigo ve Eintracht Frankfurt takımlarıyla mücadele etmek durumunda kaldı.

Türkiye’ de yediden yetmişe herkesin bir şeyler karalayıp eleştirdiği Fenerbahçe böyle bir ortamda bu gruptaki ilk maçını oynamak için İngiltere’nin futbol şehri Newcastle’a pek de moralli gitmedi. Herkesin beklentisi Newcastle Utd. karşısında teslim olacak bir Fenerbahçe’den yanaydı. TV8 kanalında yorumculuk yapan Ömer Üründül, Newcastle Utd.’ın hafta sonu Bolton’la yaptığı maçı anlatırken Newcastle Utd.’ın mücadelesini göklere çıkarırken, ki o maçı Bolton 2-1 kazandı, Fenerbahçenin bu takım karşısında hiç bir şansının olmadığını hatta mücadele bile edemeyeceğini her pozisyondan sonra üstüne basa basa tekrar ediyordu.

Peki diğer yorumcular farklımıydı? Tabi ki hayır. Bütün programlarda diğer 3 büyük takımımız gibi Fenerbahçede acımasızca eleştiriliyor, yerden yere vuruluyordu. Eleştiri sınırları aşılmış artık aşağılaycı ifadeler kullanılıyordu. Bu akıma camiadan ayak uyduranların sayısı da hiç küçümsenmeyecek kadar çoktu.

Bu şartlarda başlayan Newcastle Utd-Fenerbahçe maçının ilk 7-8 dakikasında yapılan onca eleştirinin ve aşağılayıcı yorumun haklı çıkması an meselesi diye düşünmedim değil. Newcastle Utd. tipik bir İngiliz takımı olarak kendi evinde oynadığı maça süratli tempoda ve baskılı başladı. Ancak Fenerbahçe her geçen dakika mücadelesini daha da arttırdı ve Newcastle Utd. oyuncuları kaleyi de göremeyince karşılarındaki rakibin hem kaliteli hem de mücadeleci olduğunu görünce sıkıntı yaşamaya başladılar. Ve Fenerbahçe oyunda dengeyi kurdu.

Bir futbol ülkesinin en önemli futbol şehirlerinden bir tanesinde ülkenin en eski futbol stadında sahada muazzam bir futbol mücadelesi görülmeye başlandı. Hemen aklıma Fenerbahçeyi yerden yere vuran Ömer Üründül’ün yorumları gelmeye başladı. Çünkü Premier Ligdeki bir çok maçı yorumlarken şu cümleyi çok kullanıyordu “Maçta gol olmasa bile sahadaki mücadele nasıl zevk veriyor bakar mısın?” Bilmiyorum akşam Sayın Ömer Üründül tatmin oldu mu, ama ortaya konan mücadele Fenerbahçenin taraftar mail gruplarından anladığım kadarıyla oy çokluğuyla beğeni almış durumda.

Fenerbahçeden beklenen bu. Sahada savaşmak. Kaldı ki, günümüz futbolunda geçerli olan tek olgu da bu zaten. Savaşan kazanıyor. Önder’in Kezman’ın Marco’nun mücadeleleri gerçekten mükemmeldi. Bu mücadele ve hırs bütün takıma tam anlamıyla sirayet ettiğinde, zaten kaliteli olan kadronun UEFA kupasını alması UEFA.COM’da bile şaşkınlıkla karşılanmaz. Kaldı ki kadrosuyla bu sene UEFA kupasının plaseleri arasında yer alıyor Fenerbahçe.

Sonuçta özlenen oyunu bu Fenerbahçenin. Schalke maçında 3-1 yenik duruma düşüp 3-3'e getirdiği mücadele. Maçın bitiş düdüğüne kadar, skor ne olursa olsun taraftarını oturduğu yere yapıştıran Fenerbahçe. Dün gece sahada böyle bir Fenerbahçe vardı. Skor mu! İğrenç. Adaletsiz. Bıkkınlık verici. Ancak 6-0 kazandığı bir maçtan sonra bu takım yerden yere vurulabiliyorsa, 1-0 kaybettiği bir maçta da övgüyle bahsedilmeyi hak ediyor.

Sanıyorum 100.üncü yıl dün gece başladı. Tüm Fenerbahçelilere hayırlı uğurlu olsun.

 
Toplam blog
: 85
: 1006
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1971 yılında Ankara'da doğdum. İzmir'de yaşıyorum. En büyük tutkum FutBol. Ve tabi ki Fut-Bol da bil..