Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '09

 
Kategori
Deneme
 

Özlü sözler- Darwin' i anlamak/ Yedi milyar yıllık zihin..

Özlü sözler- Darwin' i anlamak/ Yedi milyar yıllık zihin..
 

O'nu anlamak derinlik gerektirir.7 milyar metre..


* Darwin evrim teorisini 7 milyar yıllık bir zihinle açıkladı. O’ nu anlamak istemeyenler 70 yıllık zihinle doğrusunu yapıyorlar. O’ nu anlamak, 7 milyar metrekare genişlikte ve yetmiş metre derinlikte bir zihne sahip olmayı gerektirir. Boşuna gürültü çıkarmayın, derinleşin..

* Darvin sudan yüzerek çıktığımızı söylüyor. Suyun evrimini anlatmıyor. Yumurtayı okyanusa koyan el' le, oknanusta kulaç atan el' in tekamülde "aynılığına" dikkat çekiyor. Okyanusta yüzen geminin yapımcısı ile, suyun yapımcısının emek benzerliği.. Bir baş' ın bir uçtaki el' i Tanrı' nın, diğer uçtaki el' in sahibi insan.. Bir elin nesi var, iki elin sesi var.. Kavga etmeyin..

* İlk disiplin dürüst olmayı gerektirir. Bu dünyanın halinden anlamayan, öbür dünyanın karanlık mahzenine sığınır. Sığındığı zihnidir. Deve kuşu misali. İnsan kendi emeğini de kutsamalı. İnsanın olmadığı dünya..

* Aklımızın en verimli ve faydalı hali, şu anda da tabi olduğumuz kozmik yasaları anlama kabiliyetidir. Gerisi teferruattır.

* Siz demir yığınlarını Okyanusta yüzdüremezsiniz.. Kimyanızı ve Matematiğinizi okyanusa okutmalısınız..

* İnsanın zihninin üstüne bir Millet çöker.

* Kalemli cahillerle kalemsiz cahiller vardır. Kalemsizler yaşamın yazgısını yerler; Anamız, dayımız, köylümüz gibi.Onların mürekebi alın terleridir, toprağı yazgılarlar; lokması temiz, soğan ekmek gibidirler. Kalemliler organizedirler; Organize cahiller, toprağı yazgılayanların emeğini çalarlar, bukalemun gibidirler. Her türlü renkten giyerler.

* Mahrem yerlerimizi ellerimizle yıkadığımız gibi- bebekler hariç- beynimizi de kendi ellerimizle yıkamalıyız. Başka ellere bırakmayın, ellerini sabunlamamış olabilirler.

 
Toplam blog
: 164
: 239
Kayıt tarihi
: 23.02.09
 
 

Kalenderce yaşarım. Okurum, gezerim, Çocukluğum şanslıydı; özgürlük en büyük mükafatım. Hiç bir kal..