Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Büşra Temiz Yeşiltepe

http://blog.milliyet.com.tr/busraty

06 Mayıs '18

 
Kategori
Deneme
 

Ozon Tabakasına Bile Zarar Verebilen Sana Neler Yapmaz ki!

Ozon Tabakasına Bile Zarar Verebilen Sana Neler Yapmaz ki!
 

İnsanın olduğu her yer yüksek gerilim hattı olmaya en büyük adaydır!


   Yaşadığımız evren her gün, her saat hatta geçen her dakikada güzellik ve kıymet namına anlamını birer birer yitiren bir dünya halini almaktadır. Yerini daha yaşanabilir bir dünyaya bırakmak yerine insanlığın bir kenara atılıp; fitne, fesat, iki yüzlülük, samimiyetsizlik gibi alçaklıkların değer kazandığı bir dünya olma gayesine girilmiştir.

   İyiliği, dürüstlüğü, kalp ile davranış birliğini kendine hayat felsefesi yapan insanların en çok yıkıma uğradığı, hayal kırıklıklarını zirvede yaşadığı noktada tam olarak bu aşamadır. Neticede burnunun dibindeki bir insana karşı bile güven problemi yaşamak, onun samimiyetsiz davranışlarına şahit olup haklıyı savunmaya karşı da korkak davrandığını görmek yenilir yutulur bir durum olmasa gerek. Lafa gelince amiyane tabirle mangalda kül bırakmayan zihniyetin konu müslüman kimliğini ön plana çıkarmaya geldiğinde Ashab devrini örnek gösterip aksine gerçek yaşantısında onlardan bir iz barındırmamasıda ayrı bir fiyaskodur. Namaz kılıp, Kuran okuyan bazı kimselerin cenneti garantilemiş davranışlar sergilemesi de bu fütursuzluğun oluşmasına sebeptir. Merhamet ve vicdanını kaybetmiş bu insanlardan ötürü cennet ucuz olmasa gerek...

   İnsanlar için dünya hayatı ahirete hazırlık ise inancıyla davranışının çelişmemesi gerekmektedir. Eğer müslüman bir toplumda yaşıyorsanız ve iyilik, dürüstlük, samimiyet, mütevazilik gibi değerleri olan insanların hor görülüp enayi yerine konulmasına sebep oluyor ya da müsade ediyorsanız vicdanınızda ve insanlığınızda ciddi hasarlar meydana gelmiş demektir.

   Küçücük bir çocuğun bile numaralar yapabildiği şu kainatta büyükler dahasını yapar. Bu sebepten ötürü müslüman uyanık olmalı, aynı hatayı iki kez tekrar etmemelidir. Ozon tabakasına zarar verebilen sana neler yapmaz ki! Buna da en büyük önlem ancak akıl ve mantığı doğru bir şekilde kullanıp vicdan süzgecinden geçirebilmekle mümkündür. Zaten bu durumda da sıkıntılar sadece teğet geçer.

Selametle...

Büşra Temiz Yeşiltepe

 
Toplam blog
: 6
: 256
Kayıt tarihi
: 02.02.18
 
 

Hayata farklı pencerelerden bakarak anlam sunmayı dert edinmiş bir öğretmenim. Her farklılıkta bi..