Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '21

 
Kategori
Projeler
 

ÖZÜNDE BİYOLOJİ

Paylaşımcı  Etwinning platformunda kuruculuğunu HACER DOGRU öğretminimle  ile yürüttüğümüz BİOLOGY İN ESSENCE(ÖZÜNDE BİYOLOJİ) Türkiyeden 7 ortak ve  Azerbaycan ortağımızla proje çalışmalarımıza Ekim 2020 tarihinde başlamışızdır.

Biyoloji, okul çocukları arasında nadiren yoğun ilgiye neden olan kuru bir bilimdir. Biyoloji dersi sayısal bir ders olabilir, ancak Latince kelimeler ve sözlü konular nedeniyle öğrenmeyi kolaylaştırmak için deneyler, web 2 araçları uygulamaları, müfredata uygun örnekleri, farklı ülkelerde biyoloji derslerini de dikkate alarak öğrencileri aktif ve isteyerek derse dahil etmeyi hedefledik. Biyoloji dersi hiç bu kadar eğlenceli ve eğitici olmamayacak. Projemizi 8 ayda tamamlanması hedefliyoruz

Karışık okul takım çalışmaları ile Biyolojiye katkı sağlamış bilim insanlarını (CARL VON LİNNE,ROBERT HOOKE,EDWARD JENNER ,JOHN RAY)tanıtım çalışmaları gerçekleştirdik.Projemizde Biyoloji karikatür dergisi ve sesli bulmaca etkinliğimizi ortak olarak hazırlayıp okullarımızdaki derslerimizde de öğrencilerimize uygulatarak biyoloji dersimizin daha  verimli geçirilmesini sağladık.

Proje ortaklarımızla hazırladığımız 2021 takvimimizi şehirlerimizdeki milli eğitim müdürlüklerine ve okullara dağıtarak projemiz hakkında bilgilendirme çalışmaları yaptık. Aynı zamanda farklı biyoloji derslerine konuk olarak biyoloji eğitimlerini değerlendirdik.

Kuruccuğulugunu yaptığım bu proje bizimle beraber faaliyette bulunan ;

Toki Sosyal Bilimler Lisesi

Salihli İMKB Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

Abdülhamit Han Anadolu Lisesi

Balaken, 2 nomreli tam orta mekteb

Karamanlı Anadolu Lisesi

Yalıhüyük Anadolu Lisesi

İzmir Özel Tevfik Fikret Lisesi

Mehmet Salih Bal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi    öğretmen ve öğrencilerine teşekkür eder,farklı etkinliklerdeki yazılarımızla görüşmek üzere.

 
Toplam blog
: 9
: 36
Kayıt tarihi
: 10.01.21
 
 

Selçuk Üniversitesi Fen -Edebiyet Fak. Biyoloji Bölümü mezunuyum.2010 yılında mesleki hayatıma Siir..