Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '22

 
Kategori
Siyaset
 

Özür Hayat Kurtarmaz

Süregelmiş alışkanlık ve vurdumduymazlık eseriyle övünenler bencilliklerinden ödün vermeyenelerle dolu bir ülke haline geldik. Tebrik edilmesi gereken bir gerçekde tutuculuk (sahiplenmek) herkes adamını o kadar sahiplenir olmuşku kim ne hata yapsa üzerini kapatıyor bakıldıki hatalar beklenenden fazla kişi tarafından fark mı edilli bu sefer 'had sen bi çık hava al' metodu ile koltuğundan alınır adınada görevden affını istemek denir hafızalar baska bır olayla mesgul olduktan sonra sesızce baska koltuga konur ve oyun kaldıgı yerden devam eder tabiri caizse peki gelelim ortada oluşan kayıplara.

Hiç bir tarih yazmazki hatalı cezasız kalsın fakat bu arkadaslar yenı tarih yazma deyimini yolsuzluk usulsüzlük kişi kayırma olarak anlamışlar ve hiç bir tarih sayfalarına sığmayacak kadar da dolu dolu yaşatmışlar.

Göze girmek deyimi bu koltukların ana kuralı fakat burda maksat hizmet(halk) verilenler değil. Hizmeti (koltuğu)sana verenler kafasıyla ilerledikleri için kimse kimsenın yeniliğini çözümünü doğruda olsa sevilsede taktir edilsede (halk tarafından) önemsemiyor her gelen yeni bir sayfa ile başlıyor (ecdadı dilden düşürmeyenler cihan sultanı Fatih'in) çağ açıp çağ kapatma deyimimi yine baş köşeye koyup gerçektende kul hakkı insan maduriyedi emek hırsızlığı yolsuzluk gibi konularda çağ açıp çağ ATLATmışlar tabi mazur görmek lazım her şeyi sadece reklam olsun dıye kullanılınca gerçek şuru ve niyeti bilmeden ağzına pelesenk etmiş olmanın zararlarıdır bunlar yazık bizim beyaz yünlerde bi bakıyorlar ordada (ÇAĞ) burda da(ÇAĞ) helal olsun dıyor biri açmış biri atlatmış gerisine bakmıyor.

Kim kimlerle nereye kadar gider bilinmez fakat tutturmuşlar babalarını kandırıldıkları yalanları ağızlarına vur patlasın çal oynasın hayatını bir şeye adanmış olsun moduyla devam edıyorlar.

Bunlar aslında psikolojik bir rahatsızlık ayrı bir konu henuz daha tamamlayamadığım yazımda sadece bu şekilde düşünen düşünmekle kalmayıp bu sekılde algılayan ve hareket eden insanlara da değineciğim.

işin özeti özür dilemek makam mevkiden affı istenmek yetmıyor yargı karşısından madurlar tespit edilsin 1 kişiyi madur edersin şikayetçi olur güneşe hasret yaşarsında milyonları madur edip emeklerini çaldığın zaman nasıl oluyorda 'bi hava al gel' e dönüyor iş anlamış değilim fark etmişsimizdir yazdıklarım geçen seneki olayları düşünüp okuyun aynı 2 sene önceki olayları hatırlayın açın okuyun yine aynı her okuyanın bir maduriyeti elinden alınan bir hakkı muhakkak çıkacaktır 1 sene sonra bu yazıyı açıp okuyun bakalım ne olacak belkide evlatlarınıza 'bak eskiden böyle böyle şeyler vardı' dersiniz bellimi olur....

 

sağlıcakla kalın esen kalın...

 
Toplam blog
: 10
: 138
Kayıt tarihi
: 06.09.16
 
 

Her insanın yaşadığı en az iki hayatı var. Biri bildiğiniz vitrinlik diğeri bilmediğiniz derinlik..