Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mayıs '20

 
Kategori
Sosyoloji
 

Özür Rahatlatır

Temel, borçlu olduğu kişilerden köşe bucak kaçmaktayken piyangodan yüklü miktarda ikramiye kazandığını öğrenir. İkramiyeyi aldıktan sonra kendisini koruma altına alma anlamında çevresinden uzak tutar vve toplumun içinde bulunmaktan imtina eder.

Arkadaşları ve akrabaları Temel´le karşılaştıklarında;

- Temel, piyangodan ikramiye aldun borçlaruni odedun, borcun varken kaçardun, şimdi biden neden kaçayisun?..

Temel´in hazır cevabı şöyle olur.;

- ´İkramiye kazandi değişti!´ demesunler diye.

Şimdi değişme zamanı..

Tüm dünyayı etkisi altına alan öldürücü koronavirüs salgını nedeniyle iki aydır evde kalan biz insanlar olarak zor günler yaşıyor olsakta kendi öz eleştirimizi yapmak için büyük fırsat olduğunun altını çizmek isterim.

Kişilik değişmez ama davranışları değiştirmek mümkün. İki ay zaman diliminde sorgulayınız kendinizi, eğer kişi veya kişilere bir haksızlık bir saygısızlık yaptığınız sonucuna vardıysanız zaman yitirmeden özür dilemeniz gerekir diye düşünüyorum (tabi özür dileme erdemine sahipseniz)

Haksızlık ve saygısızlık yaptığınızın farkında olduğunuz halde ´bildiğim bildik, çaldığım düdük´ modunda olmaya koronavirüs günleri boyunca devamlılığınızı sürdürme eğiliminizi devam ettirmekte direnirseniz, benden söylemesi vicdanınız kemirir sizi, içinizi yer.

Koronavirüsnedeniyle evde kalma zorunluluğu süreci içerisinde evinizde rahatlayamazsınız.. Eviniz size dar gelmeye başlar, bir o koltuğa oturur bir öbür koltuğa oturur sürekli yer değiştirirsiniz.

´Yer değiştirmeyiniz, davranışlarınızı değiştiriniz´ derim nacizana..

İçten özür, insanı rahatllatır!..

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..