Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mart '19

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pad Thai Tarifi

Herkese merhaba! Bugün, sizlere Tayland mutfağından nefis bir yemek tarifim var. Birlikte, Pad Thai yapacağız.
 
Pad Thai’ı; tofu, tavuk ya da karides ile birlikte hazırlayabilirsiniz. Ben bu tarifte, karides kullanacağım. Siz damak zevkinize göre tavuk ya da vejetaryenseniz, tofu ile de hazırlayabilirsiniz. Tayland mutfağının bu popüler lezzeti, marketlerde kolayca bulabileceğiniz malzemeler ile hazırlanır ve 30 dakikadan kısa bir süre içinde yapılır.
 
Pad Thai; noodle, karides, yer fıstığı, yumurta ve soya filizi ile hazırlanan bir yemek. Malzemeler bir tavanın içerisinde sotelenir ve yumurta ile buluşturularak servise hazır hale gelir. Tayland restoranlarının bu favori lezzetini evde hazırlamak isterseniz, malzemelere bakarak başlayalım…
 
Malzemeler
200 gram Rice Noodle
6 adet orta boy Karides
50 gram Soya Filizi
20 gram Yer Fıstığı
2 diş Sarımsak
1 Yumurta
2 dal Taze Soğan
Tuz / Karabiber
1 tatlı kaşığı Esmer Şeker
5ml Balık Sos
30 ml Soya Sos
1 ufak Tamarin
1 Misket Limonu
 
Püf Noktaları
Yumurtayı eklerken; tavanın kenarında bir boşluk bırakın ve yumurtayı burada pişirin.
 
Yumurtayı, piştikten sonra diğer malzemeler ile karıştırırsanız, daha lezzetli sonuçlar elde edebilirsiniz.
 
Nasıl Yapılır?
Rice noodle’ı derin bir kaseye alın ve üzerine kaynar su döküp yumuşamaya bırakın.
Tamarini bir kaseye alın ve çatalla ezin.
İçerisine esmer şekeri, soya sosunu ve balık sosu da ilave edin ve karıştırın.
Büyük bir tavayı ocağa alın ve altını açın.
Yağı tavaya alın.
Yağ kızınca, taze soğanın beyaz kısımlarını ve sarımsakları tavada 2 dakika soteleyin.
İçerisine yer fıstığını ekleyin ve 1 dakika daha soteleyin.
Karidesleri de tavaya alın ve üzerine biraz tuz serpip 4 dakika daha pişirin.
Soya filizini de ekleyip malzemeleri karıştırın.
Suyunu süzdüğünüz noodle’ları da ekleyin ve biraz daha karıştırın.
Hazırladığınız sosu ilave edin ve biraz daha karıştırın.
Tavanın kenarında boşluk bırakın ve yumurtayı tavanın köşesine alıp pişirin.
Yumurta pişince, tavadaki diğer malzemeler ile karıştırın.
Afiyet olsun.
Servis Önerisi
Servis tabağına alın ve misket limonu dilimleri ile birlikte servis edin.
 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 34
Toplam yorum
: 0
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 47
Kayıt tarihi
: 04.06.18
 
 

İdil Yazar Lise Eğitimini Koç Lisesinde tamamladıktan sonra, Babson College'da Girişimcilik ve Pa..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster