Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '09

 
Kategori
Siyaset
 

Padişah gibi

Benim memleketim demokrasiye geçiş sürecini sanki tamamlamamış gibi, neden derseniz ilk başta demokrasinin olmazsa olmazları siyasi partilerimizin kendileri demokrasiyi içlerine sindirememişler. Hemen hemen bütün partilerin kendi içlerinde demokrat olmadıklarını, lider sultası altında olduklarını görüyoruz.

Partinin Genel Başkanı o partinin herşeyi oluveriyor, istediğini aday yapıyor, istediğini çiziyor, partiler kanununda bir mani omamasına rağmen hiç kimsenin Parti Genel Başkanlığına aday olmasını kabullenemiyor. Karşısına aday çıkmaması için partinin her türlü imkanlarını kullanıyor bu durumda her partide tek adam oluyor.

Zaman zaman partiler demokrat olmaya niyet ediyor, tüzük değişikliği yapıyorlar, genel başkanın iki dönem veya dört dönemden fazla seçilemiyeceğini tüzüğe koyuyorlar vakti gelincede bakıyorlar ki koltuk tatlı tüzüğü hemencecik değiştirip yaşamları boyunca Genel Başkan olarak kalmalarının zeminini hazırlıyorlar.

Bu durumda gerçekten demokrat olduğunu iddia eden liderler siyasi partiler kanunda değişiklik yapılması için gayret ederek parti genel başkanlarının üç dönemden fazla seçilmelerini önleyecek kanunu yasalaştırmalıdırlar.

Özetle önce Siyasi Partiler Kanununda değişiklik yapılarak parti içi demokrasi sağlanmalı, Genel Başkanların Padişah gibi yaşlanıncaya yada ölünceye kadar partilerin başında kalmalarını önlemelidirler.

 
Toplam blog
: 47
: 695
Kayıt tarihi
: 10.04.07
 
 

Övünmek gibi olmasın amma hem pür amatörüm ve de Kayseri'liyim. Amatörüm çünkü hayatım boyunca paray..