Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '09

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
11916
 

Padişah Lokumu

Padişah Lokumu
 

yüksektopuklar.net


İhtişamlı bir adı var, fakat yapılışı çooook kolay dostlar. Enfes bir tat, harika bir lezzetle karşılaşmak için buyurun işbaşına.

Malzemeler,
    1 Litre süt 1 Su bardağı şeker 2 Yemek kaşığı margarin 1 Paket vanilin Yarım kase çekilmiş ceviz içi 1 Çay bardağı Hindistan cevizi 6 Yemek kaşığı un 1 Adet damla sakızı
Hazırlanışı,

Derin bir tencerede süt, un, tozşeker ve vanilini karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar, sürekli karıtırarak pişirin. Piştikten sonra margarin ilave edin ve mikserle 3-4 dakika çırpın. Kare şeklindeki borcamı veya herhangi bir tepsiyi ıslatıp karışımı dökün. Bir gece dolapta dinlendirin. Uzun şeritler halinde kesin araya ceviziçi koyup rulo sarın, hindistan cevizine bulayın ve servis yapın. İşte bu kadar. Padişah Lokumunuzu afiyetle yiyebilirsiniz.

Sevgiyle ve tatlı kalın.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

enfes görünüyor ellerinize sağlık ,padişahlar ağzının tadını biliyormuş.tereyağlı olsa güzel olurmuş:)))

Havva 
 23.12.2010 13:18
Cevap :
Sevgili Havva; kremaya biraz tereyağı katılabilir belki ama ağır olabilir. Teşekkürler ziyaretine. devgiler  23.12.2010 14:04
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 171
Toplam yorum
: 766
Toplam mesaj
: 148
Ort. okunma sayısı
: 1048
Kayıt tarihi
: 11.03.07
 
 

1974 Bremen doğumluyum. Hayatın Med-Cezir'lerle dolu olduğuna inanırdım; yaşaya yaşaya anladım ki..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster