Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ocak '19

 
Kategori
Türkiye Ekonomisi
 

Pahalıyı Almayın Fiyat Düşer

 
Ispanak 7 lira. Neymiş Adana’da ıspanak tarlalarını su basmış bu pahalılık ondanmış. Sanki Türkiye’de ıspanak sadece Adana’da ekiliyor. Ispanak bu ya her tarafta ekilir. Fırsatçılar fiyatları artırıp vurgun vuracaklar ya!
 
Ekonomistler enflasyonu böyle açıklamazlar. Böyle olursa bilimsel olmaz. Halbuki bilim demek gerçek demektir gerçek de bu.
 
Bizim ülkemizde enflasyon yüksek olur. İçinde bulunduğumuz şartlarda düşük enflasyon beklentisi gerçekçi değil çünkü malum ekonomik kriz, 4 milyon Suriyeli gelmiş, terör nedeniyle adeta savaş halindeyiz, hükümetin sert politikası, demokrasi sorunu, iç ve dış düşmanlar....
 
Böyle bir ülkede enflasyon olur ancak bizdeki 20,3 enflasyonun yarısı krizi fırsata çevirmek için suni olarak yaratılmış.
 
Etiket meraklısı insanlarımız böyle yazıları okumazlar. Kafa karıştıran teknik terimlerle dolu kimsenin anlamadığı ve zaten anlamadığı için önemli sandığı ekonomist denilen kimselerin açıklamalarına itibar edilir. Çünkü rakamlar ikna edicidir ve onlar da rakamların yerini değiştirip dururlar.
 
Ekonomistler enflasyonu böyle açıkladıkları için  Adana’da ıspanak tarlasını su bastı bahanesiyle tarladan 2 liraya aldığı ıspanağı pazarda 7 liraya satanlar rahat.
 
Ve ekonomist denilen bu kimseler enflasyonun nasıl düşürüleceğini de söylemezler, ben söyleyim. Artıran nedenler ortadan kalkarsa enflasyon düşer.
 
Ekonomik kriz, hemen düzelmesi zor enflasyon etkisi devam edecek. 
 
4 milyon Suriyeli keza. 
 
Terör, yakın zamanda bitme ihtimali yok. 
 
Hükümetin sert politikası, vazgeçer mi hiç varlık sebebi. 
 
Demokrasi sorunu, piyasalara güvensizliğin en önemli nedeni. 
 
Ve iç ve dış düşmanlar,  her maça 1-0  yenik başlıyoruz. 
 
Enflasyonun %10’u suni dedik ya işte bunu istese halk düşürür. Nasıl mı?
 
Pahalı bir el sabunu vardı. Fiyatı 19 lirayken birden 33 lira oldu. Sürekli aldığım bu ürünü anında bıraktım. 25 lira olsa almaya devam edecektim ve hakkı da buydu. Bu fırsatçılık, enayi miyim ben. Herkes benim gibi yapsa... 
 
7 liraya ıspanak ben ölsem alıp yemem, kime satacak... 
 
Halkımızda sorun var, halkımız gerçekten bilinçsiz. 
 
Ve enflasyon da bu nedenle yüksek... 
 
E almayalım da ne yiyelim.
 
Ney ucuz ise onu. Olmazsa kuru ekmek yerim, aç dururum!
 
1 ay dayanalım enflasyon %10’a düşmezse adam değilim!
 
 
 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..