Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Nisan '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Palamut balığının kağıt kebabı nasıl yapılır

Palamut balığının kağıt kebabı nasıl yapılır
 

harika lezzetli bir karadeniz balığı


Bir büyük boy taze Palamut balığını uzunlamasına olmak üzere iki parça olarak fileto şeklinde kesiniz. Herbir filetoyu da ortadan iki parçaya bölünüz, ardından tatlı su ile iyice yıkayınız, bir süzgeçte 10 dakika bekleterek suyundan arındırınız ve , üzerlerine tuz ve karabiber ekip 5 dakika daha bekletiniz. 2 adet kabuğundan soyulmuş olan soğanı piyazlık olarak doğrayınız, ve 1 çay kaşığı tuzla ovunuz, yıkayınız, ve iyice süzünüz. Ardından yıkanmış olan 1 demet maydanozun yapraklarını ince olarak doğrayınız, ve ardındanda soğanla karıştırınız. 3 adet domatesi elma soyar gibi kabuğundan soyunuz, çekirdeklerini çıkartınız ve küçük parçalar halinde doğrayınız. 5 adet olan sivri biberlerinizin saplarını kesip atınız, uzunlamasına ikiye bölünüz, çekirdeklerini de atınız, ardından 2 adet limonu da ince yuvarlak dilimler şeklinde kesiniz, çekirdeklerini atıp ikiye bölünüz. 40 x 50 cm ebadındaki 5 adet alüminyum mutfak folyosunu da kesiniz. Bu işlemlerin sonunda folyoların ortasına önce hazırlamış olduğumuz soğan-maydanoz piyazının onda birini yayınız, üzerine de bir balık parçası yerleştiriniz. Balığın üzerine de domateslerin dörtte birini, sivri biberi, limon dilimlerini ve piyazın onda birini yerleştiriniz, Bu işlemler bittikten sonra iki yemek kaşığı zeytinyağını üzerlerine gezdiriniz, ardından da tuz ve karabiber ekiniz, folyoyu hava almayacak şekilde bohça gibi kapatınız. Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında veya ocak üstünde yapışmaz tavada 15-20 dakika süre ile tutunuz, folyoyu açmadan sofraya getiriniz.

Afiyet Olsun...

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..