Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Eylül '08

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
Okunma Sayısı
789
 

Palamut pilaki

Palamut pilaki
 

Palamut Pilaki


Malumunuz balık sezonunu yeni açtık ancak gerek tezgahlar gerekse masalarımız henüz bol çeşitle tanışamadı mevsim itibarı ile palamut başta olmak üzere istavrit, barbun, mezgit arzı endam etmekteler çinekop, lüfer derken diğerlerinin de sırası ve zamanı gelecek elbet.

Palamut tok etli ve yavan lezzette bir balık olduğu için sebze ile yapılırsa oldukça leziz tatlar elde edilebiliyor.

Ben de balığı tutmasını ve yemesini olduğu kadar yemeğini yapmayı da seven biri olarak sizlere palamutun bu mevsimde henüz yağlanmamış olması sebebiyle (yağlanmış da olsa ben sebzelisini her zaman tercih ediyorum) pilakisinin yapılışını tarif etmeye çalışacağım.

Önce malzemelerimizi sıralayalım.

* 2 adet orta boy palamut (yiyecek kişiye veya yapılacak kaba göre sayı ayarlanabilir),

* 3 adet olgun domates,

* 10 adet sivri biber (zevke göre acı veya çarliston olabilir),

* 4 diş sarmısak,

Palamutlarımızı ayıkladıktan sonra dilimleyip, una bulamadan yağda tam pişmeyecek kadar altını üstünü kızartıp fazla derin olmayan tepsi gibi bir kaba tek sıra dizelim.

Ayrı bir kaba biberlerimizi fazla inceltmeden doğrayıp, yağda öldürelim, domateslerimizin kabuklarını soyup biberlerimizin üstüne doğrayalım, sarımsaklarımızıda doğrayarak ilave edelim ve sos kıvamına gelince alalım.

Palamutlarımızın üzerine hazırlamış olduğumuz bu sosu ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra kısık ateşte 10-15 dakika kadar daha pişirdikten sonra pilakiniz yenmeye hazırdır.

5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz zevkinize göre servis sırasında maydanoz ve limon dilimleri ile süsleme yapabilirsiniz fakat ben pek limon kullanmıyorum daha leziz oluyor gibi geliyor bana.

Umarım beğenirsiniz hem lezzetli hem basit bir palamut yemeği olup ramazan olması sebebiyle rakı meselesine girmek istemedim aynı zamanda iyi de meze olur, neyse deniyecek olanlara şimdiden afiyet olsun.

Deneyip test edenlerin test sonuçlarını da almak isterim ona göre selamlar sevgiyle kalın.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Bu tarif başka hangi balıklara uygun gider? Saygılar...

Eşit Ağırlık 
 23.12.2009 22:35
Cevap :
Harun bey önce sayfamı ziyaretiniz için teşekkürler sonra da özürlerimi sunarım uzunca bir süredir siteye girmediğim için sorunuzu yanıtlayamadım başka hangi balıkla olur derseniz damak tadıyla ilgili ben başka balıkla denemedim palamutun tok etli va yavan lezzetli bir balık olduğunu düşündüğümden sadece ona uyguladığım bir tarif fakat balık severseniz kesinlikle deneyin haaa yanlış anlamazsanız küçük bir de ricam yanında bir iki duble aslan sütü olursa palamut da üzülmez diye düşünüyorum.Saygılar.  27.06.2010 21:32
 

yarın deneyelim bakalım :) teşekkürler

Dilek Fuçucı 
 12.10.2008 1:02
Cevap :
Benim tahminim denediniz ve hala masadan kalkamadığınız için yorum yazamadınız :))))  13.10.2008 19:01
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 19
Toplam yorum
: 38
Toplam mesaj
: 20
Ort. okunma sayısı
: 1348
Kayıt tarihi
: 21.08.07
 
 

1961 Samsun - Çarşamba doğumluyum. Memur emeklisiyim. Evli ve üç çocuk babasıyım. Halen Kdz. Ereğ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster