Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ekim '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Palamut Tava Nasıl Yapılır?

Palamut Tava Nasıl Yapılır?
 

palamut nasıl pişirilir


Palamut tarifi arayan, palamut ev ortamında en iyi nasıl pişirilir nasıl hazırlanır diye düşünenler!
 
Evde kolay ve pratik şekilde palamut  yapmak istiyorsunuz ama en lezzetli şekilde nasıl yaparım, lezzete lezzet nasıl katarım diye içinizden geçiriyorsunuz cevabı buldunuz. Ev ortamında balığı ızgarada yapmak mümkün olmadığından fırın yada tavada yapmak zorundasınız. Peki gelelimp alamut fırında mı yoksa tavada mı daha güze olur?  Eğer benim gibi tava düşkünüyseniz  fırında palamut olayı,  palamutları kızgın yağda nar gibi kızartmanın yanına bile yaklaşamıyacaktır. Baharatlanmış ve güzelce mısır  unu ile kaplanmış palamutları tavada kızartırken koku ve görüntü sizi alıp götürecektir. Daha çok uzatmadan gelelim palamut tava hazırlanışına.
 
Kişi başı bir palamut doyurucu olacaktır. Onun için kişi sayısı kadar palamut  almak doyum açısından yeterlidir.
Kişi sayısı kadar aldığımız palamutları güzelce temizleyip ikişer cmyi geçmeyecek şekilde tokoz dilim olarak parçalara ayırıyoruz
 
Zaten genelde aldığınız balıkçı balıkları doğrayacaktır ama dikat edin ki çokta kalın doğramasın ki balık iyipişşsin .Doğradığımız balıkları güzelce yıkayarak kanından arındırıp bir süzgece yerleştirip suyunun süzülmesini bekliyoruz. Suyu iyice süzüldükten sonra sıra geliyor baharatlara. Kimyon, tuz, nane, kekik, pul biber benim tavsiyem isteğenize bağlı farklı tatlarda deniyebilirsiniz. Yalaşık hepsinden  balık başına yarımşar çay kaşığı olacak kadar ekleyip baharatı  iyice yemesi için balıkları at üst yapıp karıştırıyoruz. 
 
Afiyet Osun......
 
www.balikavciligi.org/balik-tarifleri.aspx  >>> Web sitemizde onlarca farklı tarif videosuna ulaşabilirsiniz.
 
 
Toplam blog
: 8
: 887
Kayıt tarihi
: 05.07.17
 
 

İstanbul'da yaşayan, balık ve deniz düşkünü bir doğa sever. ..