Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Pamuk şekeri

Pamuk şekeri
 

Pamuk şeker kadar pembe,
Pamuk şeker kadar yumuşak,
Pamuk şeker kadar tatlı.
Pamuk şeker hayallerim vardı…
Ben büyüdükçe,
Pamuk şeker hayallerim eridi, eridi, eridi….
Ne mi kaldı geriye ?
Pamuk şeker hayallerimin tek gerçeği;
Elimdeki çubuk…. !!!

Ne çok hayalimiz ve de onları gerçekleştirecek cesaretimiz, zamanımız, gücümüz vardı bir zamanlar.

Ne oldu peki onlara ???... Okullar bitti, binbir hayallerle hayata atıldık. Bütün dünyayı kurtaracak kadar cesurduk, güçlüydük, idealisttik. Üzerinden çok geçmedi ki ilk hayal kırıklığını yaşadık. Sonra bir ikincisi, üçüncüsü, dördüncüsü….

Acı bir şekilde hayallerimizin eriyip gitmesini izler olduk bir kenardan. Ve yine acı bir şekilde hayal kurmamayı öğrenmeye başladık. Bunun yanında o çocuk cesaretimiz, gücümüz de kaybolmaya başladı. Zaman hiçbir şeye yetmez oldu. Zamandan hızlı giden biz, zamana ayak uyduramaz olduk. İnancımızı da yitirdik yavaş yavaş. Kendi içimize döndük çoğu zaman. Kendimize sığındık. Saatlerce konuştuk kendimizle, çatıştık, küstük, barıştık… “Vardı, yoktu, hadi ne duruyorsun, yapabilirsin, neler atlattın sen, güneş yarında doğacak, senden başka sen yok…”

Ya yenilgiyi kabullenmemizin sonucu olan acı gerçeklerle , ya da hayalini kurduğumuz pembe ya da pembeye yakın gerçeklerle çıktık bu sığınaktan çoğu zaman. Hayat denilen bu kavganın içine.

Unutmayalım ki her köşeyi döndüğümüzde bir pamuk şekerci mutlaka vardır. Pamuk şekerin biteceğini, ve yalnızca elimizde çubuğunun kalacağını bile bile, tekrar tekrar almaktır önemli olan pamuk şekerini...

 
Toplam blog
: 6
: 734
Kayıt tarihi
: 12.02.07
 
 

Özel bir şirkette insan kaynakları bölümünde çalışıyorum. Yazmayı seviyorum, yazdıklarımı sevdikleri..