Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '09

 
Kategori
Güncel
Okunma Sayısı
351
 

Pamuk yiyebileceğiz....!

Pamuk yiyebileceğiz....!
 

Pamuk şeker değil, ŞEKER PAMUK yiyeceğiz


Amerika Texas Üniversitesi bilim adamlar, pamuk bitkisinin çekirdeğindeki zehirli "gossypol" adlı maddeyi ayrıştırmayı başarmışlar .Böylece pamuk besin maddesine dönüşme özelliği kazanmış. Protein bakımından çok zengin olan pamuk sayesinde dünyada açlık çeken yoksul ülkelere bir umut ışığı doğdu kanısındayım.

Dünya yüzeyinde 500 milyon kişiyi besleyebilecek kapasitede PAMUK TARLALARI olduğu söyleniyor. Yakın zamanda pamuktan çeşitli gıdaşlar üretilecek proteini bol ekmek, kek, çikolata ve buna benzer besinler üretilecek.

Dünya'nın çoğalan nüfüsü göz önüne alındığında bu gelişmenin önemi daha da iyi anlaşılacak. Tıpkı önceki gün blog'umda "Labaratuvar ortamında üretilen Et" in ne kadar yararlı bir gelişme olduğunu belirttiğim gibi bu tür bilimsel gelişmeler benim ufkumu genişletiyor. Sizlerle paylaşmayı bu nedenle bir görev sayıyorum.

Bu tür gelişmeleri izleyerek paylaşmayı sürdüreceğim. Umarım gazetelerde ufacık yer alan bu haberler biraz olsun gündeme gelir.Tartışılır .

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 39
Toplam yorum
: 8
Toplam mesaj
: 5
Ort. okunma sayısı
: 649
Kayıt tarihi
: 30.11.09
 
 

1950 doğumlu. 4 yıl Kimya Mühendisliği eğitimi almış, 1969’dan beri İstanbul'da yaşayan, çağdaş kasa..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster