- Kategori
- Güncel
Pamuk yiyebileceğiz....!
Pamuk şeker değil, ŞEKER PAMUK yiyeceğiz
Amerika Texas Üniversitesi bilim adamlar, pamuk bitkisinin çekirdeğindeki zehirli "gossypol" adlı maddeyi ayrıştırmayı başarmışlar .Böylece pamuk besin maddesine dönüşme özelliği kazanmış. Protein bakımından çok zengin olan pamuk sayesinde dünyada açlık çeken yoksul ülkelere bir umut ışığı doğdu kanısındayım.
Dünya yüzeyinde 500 milyon kişiyi besleyebilecek kapasitede PAMUK TARLALARI olduğu söyleniyor. Yakın zamanda pamuktan çeşitli gıdaşlar üretilecek proteini bol ekmek, kek, çikolata ve buna benzer besinler üretilecek.
Dünya'nın çoğalan nüfüsü göz önüne alındığında bu gelişmenin önemi daha da iyi anlaşılacak. Tıpkı önceki gün blog'umda "Labaratuvar ortamında üretilen Et" in ne kadar yararlı bir gelişme olduğunu belirttiğim gibi bu tür bilimsel gelişmeler benim ufkumu genişletiyor. Sizlerle paylaşmayı bu nedenle bir görev sayıyorum.
Bu tür gelişmeleri izleyerek paylaşmayı sürdüreceğim. Umarım gazetelerde ufacık yer alan bu haberler biraz olsun gündeme gelir.Tartışılır .