Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '07

 
Kategori
Sinema
 

Pan'ın Labirenti.

Pan'ın Labirenti.
 

Pan’ın Labirenti, Del Toro’nun mükemmel bir filmi. İkinci Dünya Savaşı sonrasında İspanya’da geçiyor film.

Film başlı başına umutlara bağlanmış, bir yandan direnişçiler, diğer yandan filmin kahramanı 10 yaşındaki Ofelia.

Ofelia fantastik kitaplara meraklı bir çocuk. Ve sonunda istediği Dünyanın içinde buluyor kendini. Film sonuna kadar sürükleyici, ağır darbeyi ise final indiriyor seyirciye.

Ofelia yaşlı Pan’la tanışınca, ya da öyle olduğunu varsayınca değişiyor yaşamı. Llabirentin ortasındaki kapıya umutlarını bağlıyor. Filmin detaylarını ve can alıcı noktalarını anlatmıyorum, çünkü bu filmi finaline kadar seyretmemek, yani bütünü görmemek bir anlam ifade etmez.

Ana fikir olarak, bir labirent ve umutların anahtarı olarak görülen bir Pan var ortada.

Film hayatın içinden bir kesiti fantastik bir biçimde anlatıyor. Her insanın fantastikte olsa bir umudu olması gerektiğini, her şeyin hayal olması ya da imkansız olması halinde bile doğruya yönelmenin gerektiğini çarpıcı bir gösterimle sergiliyor Del Toro.

Aslında biliriz de söylemeyiz çoğu zaman farklı hayallerimiz olduğunu ve o hayallerin gerçek olmasını ne kadar çok istediğimizi. Bazen olur gibi olurken bir fedakarlık yapmanız gerekir. Bu fedakarlık hayalinizin de bir anda sona ermesine bir daha asla olmamasına neden olur. Ve vazgeçersiniz hayalinizden, çünkü bir fedakarlık mutlaka hak eden birine yapılır, sonucu düşünülmez.

İşte Pan’ın Labirenti hayaller, umutlar ve fedakarlıklar üzerine kurulu fantastik bir film. Seyretmenizi tavsiye ederim.

 
Toplam blog
: 99
: 2370
Kayıt tarihi
: 25.03.07
 
 

1977 yılında İstanbul'da doğdu, zamanının getirdiği bir çok avantajı değerlendirdi. Sokakta oynad..